Αν τελικά εγκριθεί η παραγωγή του ΜΙΝΙ Superleggera Vision, θα οδηγήσει σε ένα roadster MINI με τιμή γύρω στις 35.000 ευρώ.
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αν τελικά εγκριθεί η παραγωγή του ΜΙΝΙ Superleggera Vision, θα οδηγήσει σε ένα roadster MINI με τιμή γύρω στις 35.000 ευρώ.

Στην παραγωγή το ΜΙΝΙ Superleggera Vision;

5.513 Επισκέψεις στο άρθρο (28/5/2014)

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει για το νέο roadster concept της ΜΙΝΙ, σε τέτοιο βαθμό που στο Δ.Σ. της BMW θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να πάρει το δρόμο της παραγωγής, με μία τιμή που μπορεί να βρίσκεται γύρω στις 35.000 ευρώ.

Το αφεντικό της ΜΙΝΙ, ο κος Peter Schwarzenbauer, δήλωσε πως το ΜΙΝΙ Superleggera Vision roadster concept θα ήταν τέλειο για την εταιρεία του, καθώς ψάχνει για τα μοντέλα που θα γράψουν τα επόμενα κεφάλαια στην ιστορία της ΜΙΝΙ. Συγκεκριμένα, ο κος Schwarzenbauer, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, αλλά και επικεφαλής της Rolls-Royce, είπε τα παρακάτω στο περιθώριο της εκδήλωσης Concorso d Eleganza Villa d Este: «Για να διοικείς μια επιτυχημένη εταιρεία, δεν πρέπει να σταματάς ποτέ να εξερευνείς τρόπους εξέλιξης». Επιπλέον, έσπευσε να συμπληρώσει πως αν το Συμβούλιο της BMW εγκρίνει το μοντέλο, θα φανταζόταν μια τιμή της τάξης των 35.000 ευρώ.Το μόνο κοινό της σχεδίασης του πρωτότυπου με εκείνη του MINI hatchback είναι το σχήμα των στρογγυλών εμπρόσθιων φωτιστικών σωμάτων. Υπενθυμίζουμε πως το concept κατασκευάστηκε από την ΜΙΝΙ και την Carrozzeria Touring Superleggera. Η τελευταία αποτελεί έναν σχεδιαστικό οίκο 80 χρόνων, ο οποίος έχει ως έδρα το Μιλάνο, ενώ κατασκευάζει και πούλμαν. Εξειδικεύεται στις ελαφριές κατασκευές, όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνομά της (superleggera στα ιταλικά σημαίνει έξτρα ελαφρύ). Για αυτό, εξάλλου το πλήρως ηλεκτρικό πρωτότυπο κάνει χρήση μιας ανθρακονημάτινης πλατφόρμας.Ο κος Schwarzenbauer δήλωσε πως οι πρώτες αντιδράσεις γύρω από το concept ήταν θερμές. Είπε σχετικά: «Θέλαμε να δούμε πως θα αντιδρούσαν οι φανατικοί φίλοι της ΜΙΝΙ παγκοσμίως σε ένα τόσο διαφορετικό ΜΙΝΙ. Μέχρι στιγμής, το πρωτότυπό μας έχει λάβει θερμή υποδοχή».

Το roadster concept κατασκευάστηκε από την ΜΙΝΙ και την Carrozzeria Touring Superleggera.

Το roadster concept κατασκευάστηκε από την ΜΙΝΙ και την Carrozzeria Touring Superleggera.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Audi