4 φωτογραφίες »

To πρωτότυπο CUPRA Tavascan.

Στην παραγωγή τo πρωτότυπο CUPRA Tavascan

2.183 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2021)

Το coupe SUV που παρουσίασε η CUPRA πριν δύο χρόνια στην Φρανκφούρτη σε μορφή concept θα μπει τελικά σε παραγωγή.


Πάνω στην έκδοση παραγωγής του φουτουριστικού concept Τavascan εργάζεται η CUPRA, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις του σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ο CEO της ισπανικής εταιρείας, κ. Wayne Griffiths.

O Griffiths σημείωσε για το μοντέλο όταν ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει για αυτό η φίρμα στο μέλλον: «Δεν έχουμε ανακοινώσει ακριβώς πού ή πότε ή πώς, αλλά είναι ένα μεγάλο όνειρο που θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε. Το μοντέλο παραγωγής θα είναι πολύ κοντά στο πρωτότυπο αυτοκίνητο».

To CUPRA Tavascan παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019 σαν ένα ηλεκτρικό coupe SUV με πολύ καλή αεροδυναμική απόδοση, μυώδεις θόλους που έκρυβαν μέσα τους ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών και πολύ λεπτά και μοντέρνα φωτιστικά σώματα για το μπροστά και το πίσω μέρος.

Στο εσωτερικό η φίρμα «παίζει» με την αντίθεση των χρωμάτων, ενώ στοιχεία όπως ο φωτισμός περιβάλλοντος LED, οι ίνες άνθρακα και το δέρμα Alcantara είναι παρόντα. Από κει και πέρα, τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά είναι τα 3D δερμάτινα καθίσματα και οι δύο μεγάλες οθόνες στο ταμπλό. Η μία παίζει τον ρόλο του πίνακα οργάνων και μετράται σε 12,3 ίντσες και η δεύτερη, με μέγεθος 13 ίντσες, φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Σε ότι αφορά την ισχύ του CUPRA Tavascan, προέρχεται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ εγκατεστημένα ένα σε κάθε άξονα και φτάνει τους 306 ίππους. Μία μπαταρία 77kWh είναι η πηγή ισχύος και μέσω αυτής το μοντέλο μπορεί να διανύσει 450 χιλιόμετρα (WLTP), μέχρι να χρειαστεί να φορτιστεί ξανά. Το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε λιγότερο από 6,5 δευτερόλεπτα.
 

Toyota
test center