Στις 16/7 το ντεμπούτο της Μaserati Ghibli Hybrid

1.621 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2020)

Μετά από δύο αναβολές, η Maserati ανακοίνωσε τη νέα ημερομηνία στην οποία θα κάνει ντεμπούτο η υβριδική έκδοση της Ghibli. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

H Maserati Ghibli Ηybrid ήταν προγραμματισμένο να αποκαλυφθεί στην φετινή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Πεκίνο αλλά λόγω της πανδημίας, η παρουσίασή της αναβλήθηκε. Λίγο καιρό αργότερα, οι Ιταλοί ανακοίνωσαν πως το μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα τελικά στις 15 Ιουλίου αλλά φαίνεται πως η μάρκα πήρε την απόφαση να την αναβάλλει για ακόμη μια φορά, κατά μία ημέρα.

Η υβριδική έκδοση θα παρουσιαστεί λοιπόν στις 16 Ιουλίου στο διαδίκτυο με σκοπό να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της Ghibli που προσφέρεται χωρίς καμία αλλαγή από το 2013. Η μάρκα έχει μεγάλες προσδοκίες για την εμπορική του πορεία αφού θα αποτελέσει το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της φίρμας.

Τι γνωρίζουμε για το μοντέλο; Αρχικά, λέγεται πως θα έχει ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, αναβαθμισμένο σύστημα infotainment με μεγαλύτερη οθόνη αλλά και πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Όσον αφορά το κινητήριο σύνολο, η plug-in υβριδική Ghibli θα συνδυάζει ένα 2λιτρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με συνολική ισχύ τα 330 άλογα.

«Ο φυσικός κόσμος είναι γεμάτος στιγμές όπου ένας σπινθήρας εξελίσσεται σε κάτι νέο - μια στιγμή όπου η υβριδική τεχνολογία ενεργεί ως καταλύτης για την αλλαγή», δήλωσε η αυτοκινητοβιομηχανία στις αρχές του προηγούμενου μήνα. «Από την ίδια έμπνευση έρχεται το ολοκαίνουργιο Ghibli Hybrid: το πρώτο από μια σειρά νέων οχημάτων στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη Maserati».

Η Ghibli βρίσκεται σε παραγωγή στην τωρινή της μορφή από το 2013 και σίγουρα χρειάζεται μεγάλες αναβαθμίσεις για να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις Mercedes, Audi και BMW που κυριαρχούν στην premium κατηγορία.
 

ELASTIKA 2024
vw