• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πολύ ψηλά βάζει τον πήχη η Toyota σε ότι αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα.

Στις αγορές σε ένα χρόνο αυτόνομο Toyota

Διαβάστηκε από 1275 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/2/2019
 

Πολύ ψηλά βάζει τον πήχη η Toyota σε ότι αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα, με την εταιρεία να στοχεύει σε περίπου ένα χρόνο από τώρα να πουλήσει το πρώτο από αυτά. Μάλιστα ο στόχος της γίνεται ακόμα πιο σημαντικός για τη χώρα μας, καθώς από την προσπάθεια αυτή δεν λείπει το ελληνικό στοιχείο.

Να τοποθετήσει τον πιο ισχυρό υπερυπολογιστή πάνω σε τροχούς και να έτσι να φέρει στις αγορές το δικό της αυτόνομο αυτοκίνητο σε ένα χρόνο από τώρα θέλει η Toyota. Ωστόσο για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να αναπτύξει το λογισμικό, να μειώσει το κόστος της τεχνολογίας και να αυξήσει τη μίσθωση των μηχανικών λογισμικού που θα κάνουν όλα αυτά τα παραπάνω πραγματικότητα.
 
Τον πρωταγωνιστικό ρόλο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος έχει το ινστιτούτο Toyota Research Institute Advanced Development Inc. ή πιο απλά TRI-AD, η οποία ιδρύθηκε τον Μάρτιο για να βοηθήσει την προσπάθεια της Toyota να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην έρευνα και την υλοποίηση του έργου.
 
Επικεφαλής της όλης προσπάθειας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος, James Kuffner, ενώ μέρος της αποτελεί ο αντιπρόεδρος του τμήματος που είναι υπεύθυνο για την πλατφόρμα λογισμικού, Νίκος Μιχαλάκης. «Τα πρωτότυπα και τα οχήματα προπαραγωγής που κατασκευάζει η ομάδα εδώ στο TRI-AD θα είναι ... ο πιο έξυπνος υπερυπολογιστής σε τροχούς», δήλωσε ο Kuffner αργά τον περασμένο μήνα στο γραφείο της TRI-AD κοντά στο Τόκιο.
 
Η Toyota συνεργάστηκε με τους προμηθευτές της, Aisin Seiki και Denso για να επενδύσει 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια στη νέα εταιρεία προκειμένου να δημιουργήσει το λογισμικό. Αυτή τη στιγμή η TRI-AD έχει περίπου 500 υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται πάνω σε ένα τροποποιημένο sedan Lexus LS που αποτελεί το κινητό εργαστήριο.

Ωστόσο το καλοκαίρι η εταιρεία θα μεταφερθεί σε νέο χώρο και θα διπλασιάσει τη δύναμή της, έτσι ώστε το 2020 με τη βοήθεια των συμμάχων της να φέρει στις αγορές το αυτόνομο όχημα που θα είναι και αυτό μία Lexus.

Τέλος να σημειωθεί πως μέσω των αυτόνομων οχημάτων, σκοπός της φίρμας είναι να μειωθούν τα τροχαία και κατ επέκταση να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Tags: TOYOTA

Δοκιμή: Νέο Ford Fiesta Active

Αποκλειστικό: Τα 3 νέα SUV της Audi

Alfa Stelvio εναντίον Porsche;

Ποια ηλεκτρονικά έκαναν τα αυτοκίνητα χειρότερα;

Η κίνηση στους δρόμους

Ξέρεις να οδηγείς με χειροκίνητο κιβώτιο;

Έχεις ντίζελ; Δες τι πρέπει να προσέξεις

Τι χωράει το πορτ-μπαγκάζ των μικρομεσαίων;

Τα ΘΕΛΩ και τα ΜΠΟΡΩ σου σε 1 πακέτο!

2+1 tips για το καλό service

Βάλε του λίγο ...χέρι!

Βελτίωσε επιδόσεις τώρα! Με 3 κινήσεις

Κάντου το καλύτερο πλύσιμο με 5 κινήσεις!

Nέο Geely SX12

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130 PS από 22.550 ευρώ

FORD: Δείτε το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα MyFiesta

RENAULT: CAPTUR & CLIO στην πιο δελεαστική τιμή, με όφελος έως 2.000€!

PEUGEOT: Ανανεωμένο 208 από 13.200€

SKODA: Skoda Fabia από 11.280€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »