Στις φλόγες τυλίχθηκε μια Ferrari F40 (+video)

1.783 Επισκέψεις στο άρθρο (10/5/2021)

Μια λιγότερη Ferrari F40 κυκλοφορεί πλέον στους δρόμους του πλανήτη, αφού, άγνωστο γιατί, μια από αυτές τυλίχθηκε στις φλόγες στην Ιαπωνία, μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη της.

Mε τις περισσότερες Ferrari F40 να βρίσκονται παρκαρισμένες μέσα στα γκαράζ των συλλεκτών και των πολυεκατομμυριούχων ιδιοκτητών τους, η παρουσία τους στους δρόμους είναι σπάνια.

Δυστυχώς, πλέον, η μία από αυτές έγινε ουσιαστικά αποκαΐδια όταν έπιασε φωτιά στην διάσημη διαδρομή Hakone Turnpike στο περασμένο Σάββατο. Το ζευγάρι που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο αρχικά παρατήρησε να βγαίνει από το μηχανοστάσιο καπνός και αμέσως έκαναν στην άκρη, ώστε να βγουν από την F40 και να καλέσουν βοήθεια. Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ιταλικό supercar έπιασε γρήγορα φωτιά και οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δεν μπορούσαν να πλησιάζουν ώστε να την «σώσουν».

Η F40 είναι εξαιρετικά σπάνια καθώς θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία supercar όλων των εποχών. Το αμάξωμά της το έχει σχεδιάσει ο Pininfarina και διαθέτει μέρη από kevlar, carbon και αλουμίνιο, ενώ κίνηση παίρνει από έναν biturbo V8 κινητήρα 2,9 λτ. απόδοσης 478 ίππων. Συνολικά, κατασκευάστηκαν 1.315 τέτοια αυτοκίνητα και σίγουρα, πλέον υπάρχει ένα λιγότερο στον κόσμο.
 

Mercedes
test center