Στο Kia Telluride το βραβείο World Car of the Year.

Στο Kia Telluride το βραβείο World Car of the Year

2.268 Επισκέψεις στο άρθρο (9/4/2020)

Τα αποτελέσματα των βραβείων World Car of the Year είναι ενδιαφέρον να τα παρακολουθείς κάθε χρόνο και φέτος όπως αποδείχτηκε ήταν η σειρά της Kia να βρεθεί στην πρώτη θέση μέσω του Telluride.

Μπορεί το Kia Telluride να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ευρώπη και κατ` επέκταση και στην Ελλάδα, καθώς η κορεατική μάρκα το προσφέρει στην αγορά των ΗΠΑ, όμως αποδείχτηκε πως ήταν αρκετό για να τραβήξει την προσοχή της κριτικής επιτροπής του συγκεκριμένου θεσμού και να βραβευθεί ως World Car of the Year για το 2020.
 
Η επιτυχία της Kia στον θεσμό ήταν διπλή αφού είδε και το ηλεκτρικό Soul να βραβεύεται ως το καλύτερο αυτοκίνητο πόλης (Best Urban Car), αφήνοντας πίσω του το MINI Electric και το Volkswagen T-Cross.  
 
Από κει και πέρα η Mazda μέσω του 3 έκανε δικό της το βραβείο καλύτερου σχεδιασμού (Design World of the Year), τερματίζοντας μπροστά από το Peugeot 208 και την Porsche Taycan. Ωστόσο η αμιγώς ηλεκτρική Taycan δεν έφευγε με άδεια τα χέρια κερδίζοντας τα αντίστοιχα βραβεία απόδοσης και πολυτέλειας (World Performance Car of the Year και World Luxury Car of the Year).
 
Κλείνοντας να σταθούμε και στις δηλώσεις του Βρετανού επικεφαλής της Kia USA, Michael Cole, ο οποίος λαμβάνοντας το βραβείο για λογαριασμό της κορεατικής μάρκας ανέφερε: «Είμαστε εκστασιασμένοι από τη νίκη. Όλοι χρειαζόμαστε να ακούμε καλά νέα, ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτές που διανύουμε αυτό το διάστημα. Το Telluride είναι ένα σημαντικό αυτοκίνητο για εμάς, καθώς αυτή η κατηγορία SUV εξακολουθεί να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος τομέας στις ΗΠΑ».

ELASTIKA 2024
moto