Η Bentley επιστρατεύει την Bentayga των 608 ίππων με τον W12 6-λιτρο κινητήρα για την ανάβαση του Pikes Peak.

Στο Pikes Peak η Bentayga (+video)

1.721 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2018)

Η Bentley βάζει στόχο τη νίκη στην ανάβαση του Pikes Peak ρίχνοντας στη «μάχη» το SUV μοντέλο της, την Bentayga, των 608 ίππων.

Η ανάβαση του Pikes Peak αποτελεί ορόσημο για τους λάτρεις των αγώνων ταχύτητας, αλλά και σε ευρύτερο πλαίσιο για όσους ασχολούνται με τον χώρο της αυτοκίνησης. Φέτος, μια από τις μάρκες που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση είναι και η Bentley με τη Bentayga.

Στόχος της βρετανικής φίρμας είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης με το πολυτελές SUV, κάτι που σημαίνει να τρέξει τη μήκους 19,98 χλμ. διαδρομή με τις 156 στροφές γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.
 

Υπενθυμίζουμε, πως η Bentayga παίρνει κίνηση από τον W12 TSI κινητήρα χωρητικότητας 6,0 λίτρων του VW Group, που αποδίδει 608 ίππους στις 5.000 σ.α.λ με ροπή 900 Nm και συνεργάζετια με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Το μηχανικό αυτό σύνολο επιτρέπει στο ογκώδες SUV να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δλ., σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που έχει δώσει στο φως της δημοσιότητας η μάρκα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 301 χλμ./ώρα.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως το μοντέλο που θα συμμετάσχει στην ανάβαση του Pikes Peak, η οποία θα λάβει χώρα στις 24 Ιουνίου, προετοιμάζεται ήδη από το αγωνιστικό τμήμα της εταιρείας, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν για το επίπεδο των βελτιώσεων που θα πραγματοποιηθούν.

AUTOFIT PASXA
skoda