Η Supra σε δοκιμές.

Στο Ring με νέο μοτέρ η Toyota Supra; (+vid)

2.414 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2020)

Έντονη είναι η φημολογία πως η Τοyota θα κατασκευάσει μια πιο ισχυρή έκδοση της Supra με την ιπποδύναμη να φτάνει τα 510 άλογα!


Ξαναφουντώνουν οι φήμες πως η νέα Toyota Supra θα λάβει σύντομα ένα νέο κινητήριο σύνολο και συγκεκριμένα τον S58 κινητήρα της BMW M3, ακόμα και εάν ο πρόεδρος του τμήματος M της βαυαρικής μάρκας Markus Flasch, σε πρόσφατες δηλώσεις του, δεν θέλησε να επιβεβαιώσει αυτή την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος πως η Supra θα πάρει τον καινούριο 3λιτρο twin-turbo που χρησιμοποιείται από τις BMW M3/M4 για την πιο σπορ έκδοση του μοντέλου, την επονομαζόμενη GRMN. Η ισχύς θα φτάνει ακόμα και τα 510 άλογα, γεγονός που θα εκτοξεύσει στις επιδόσεις του ιαπωνικού sportscar. Στις παραπάνω καυτές αναφορές έριξε λάδι η παρουσία της Supra στο Ring, όπου έκανε τις δοκιμές της έχοντας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πιο μπρουτάλ ήχο. Αυτό φυσικά μπορεί να ωφελείται σε μια σειρά από άλλους λόγους, ωστόσο πρόκειται για μια καλή ένδειξη πως ίσως ετοιμάζεται κάτι νέο για την Supra.

Εάν όλα αυτά ευσταθούν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2023 για να δούμε την έκδοση αυτή σε παραγωγή. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο πως θα κατασκευαστούν μόνο 200 τέτοια αυτοκίνητα, που θα αντλήσουν μεγάλο ενδιαφέρον από τους συλλέκτες και τους οπαδούς της φίρμας.

Να υπενθυμίσουμε πως αυτή την στιγμή, η νέα Toyota Supra προσφέρεται στην Ευρώπη με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων απόδοσης 258 ίππων και 400 Nm ροπής και ένα 6κύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο 3λιτρο κινητήρα απόδοσης 340 ίππων και 500 Nm ροπής.
 

NEO TRAFIC
moto