Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον γύρω από το κινητήριο σύνολο.

Στο Ring το Focus ST (+vid)

3.875 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2018)

Δείτε το νέο Ford Focus ST να δοκιμάζεται στην πίστα του Nurburgring, λίγο καιρό πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Η τέταρτη γενιά του Ford Focus έφτασε μόλις πριν λίγο καιρό και στην Ελλάδα, ωστόσο η Ford ετοιμάζει ήδη την πιο σπορτίφ ST έκδοση του δημοφιλούς μικρομεσαίου που αναμένεται να ντεμπουτάρει μέσα στο επόμενο έτος.

Το μοντέλο που θα κληθεί να ανταγωνιστήσει το VW Golf GTI  βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών και πρόσφατα οι κατάσκοποι το «έπιασαν» να γυρίζει μέσα στην πίστα του Nurburgring.
 
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον γύρω από το κινητήριο σύνολο με το οποίο η Ford θα εξοπλίσει το Focus ST καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως το 2λιτρο turbo μοτέρ θα αντικατασταθεί από τον EcoBoost των 2,3 λίτρων. Ακόμα όμως και αν δεν γίνει αυτό, η συνολική ιπποδύναμη θα αυξηθεί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Πιο συγκεκριμένα, η απόδοση του μοτέρ θα είναι μεγαλύτερη από 250 άλογα, ωστόσο δεν θα ξεπερνά τους 300 ίππους, αφού ένα τέτοιο γεγονός θα αποτελούσε αρνητικό παράγοντα στην εμπορική επιτυχία του επερχόμενου Focus RS.  Όσον αφορά στα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά, το Focus ST σίγουρα θα εφοδιάζεται με σπορ ανάρτηση, ισχυρά φρένα και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων.

H εμφάνιση του θα έχει αρκετές διαφορές σε σχέση με τον «απλό» Focus, αφού η ST έκδοση θα εξοπλιστεί με νέο αεροδυναμικό διαχύτη πίσω ανάμεσα στις δύο στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης, φαρδύτερη αεροτομή, μεγαλύτερες ζάντες νέας σχεδίασης και φυσικά το έμβλημα ST στη γρίλια.

Δείτε το στο video.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto