Μια νέα Stratos κατασκευασμένη από την ΜΑΤ, αλλά πάντα πιστή στην αρχική Lancia θα βρεθεί σε δημοπρασία!

Στο σφυρί Stratos της MAT

1.640 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2020)

Μια νέα Stratos κατασκευασμένη από την ΜΑΤ, αλλά πάντα πιστή στην αρχική Lancia θα βρεθεί σε δημοπρασία!

Κάνοντας μία πολύ γρήγορη αναδρομή στο παρελθόν. Πριν από λίγα χρόνια ο Paolo Garella της Pinanfarina, δημιούργησε τη δική του εταιρεία Manufacttura Automobili Torino (MAT), η οποία στη συνέχεια ανακοίνωσε πως θα προβεί στην αναβίωση του θρυλικού supercar Lancia Stratos, κατασκευάζοντας 25 μονάδες.
 
Η εταιρεία πιστή στις υποσχέσεις της προχώρησε στην κατασκευή του μοντέλου, το οποίο και παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019. Φτάνοντας στο σήμερα, έγινε γνωστό πως μία από αυτές τις μονάδες θα διατεθεί μέσω δημοπρασίας που θα λάβει χώρα από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι τον επόμενο μήνα.
 
Το μοντέλο της δημοπρασίας πρόκειται την νέα εκδοχή της κλασικής αγωνιστικής Lancia Stratos. Έτσι έχει λάβει στο εξωτερικό του την τριχρωμία πράσινου, λευκού και κόκκινου, συνδυασμός ο οποίος χαρακτηρίζει και την ιταλική σημαία αλλά και την αεροπορική εταιρεία Alitalia που συνόδευε το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παρούσες είναι ακόμα οι κίτρινες ζάντες, αλλά και τέσσερα έξτρα φωτιστικά σώματα που ενσωματώνονται στο μπροστά μέρος.
 
Η ισχύς της νέας Stratos πηγάζει από ένα V8 4,3 λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα που προέρχεται από τη Ferrari 430 Scuderia, η οποία δανείζει και το πλαίσιο. Η απόδοση του μοντέλου φτάνει τα 540 άλογα και τα 519 Nm ροπής.
 
Τέλος σε ότι αφορά την εκτίμηση που υπάρχει για το τελικό ποσό της δημοπρασίας, αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς θα κυμένεται μεταξύ των 780.000 ευρώ και του 1 εκατομμυρίου ευρώ!

AUTOFIT PASXA
vw