Δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό μέσα στα επόμενα χρόνια να οριστεί ένα ανώτατο όριο ταχύτητας και στον Autobahn.

Στον Autobahn με όριο τα 130 χλμ./ώρα;

3.500 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2019)

Οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι πιο γνωστοί ως Autobahn, είναι ευρέως γνωστοί για το μη όριο ταχύτητας που έχουν σε ένα μεγάλο μέρος τους, ωστόσο όπως φαίνεται μέσα στο επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο να αλλάξει.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό μέσα στα επόμενα χρόνια να οριστεί ένα ανώτατο όριο ταχύτητας και στον Autobahn, το οποίο θα είναι της τάξης των 130 χλμ./ώρα, όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Μάλιστα η συγκεκριμένη σκέψη αποτελεί πρόταση της γερμανικής επιτροπής που ασχολείται με τη μελλοντική κινητικότητα, η οποία μεταξύ άλλων έχει ως στόχο να προτείνει λύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων από τα οχήματα, που επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον και μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
 
Στην πρόταση αυτή αναφέρεται πως η μη ύπαρξη ορίου δίνει το δικαίωμα σε πολλούς χρήστες του δρόμου να κινηθούν με πολύ μεγάλες ταχύτητες, αυξάνοντας κατΆ επέκταση και τους ρύπους που εκπέμπονται. Κάτι που είναι αλήθεια πως έχουμε δει σε πολλά και διάφορα βίντεο με γρήγορα αυτοκίνητα να φτάνουν μέχρι και τα 300 χλμ./ώρα.
 
Μάλιστα γίνεται λόγος πως οι εκπομπές ρύπων από τις μετακινήσεις στη Γερμανία βρίσκονται σε άνοδο από το 1990 και η ανάγκη για αποφασιστικές αλλαγές έως το 2023 είναι επιτακτικές. Σε αντίθετη περίπτωση η Γερμανία κινδυνεύει να τιμωρηθεί με βαριά ποινή.
 
Από κει και πέρα μέρος των προτάσεων είναι να τερματισθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις για αγορά πετρελαιοκίνητων οχημάτων και η αντίστροφη κίνηση για την αγορά υβριδικών κα ηλεκτρικών.
 
Αυτή τη στιγμή μιλάμε μόνο για προτάσεις, με την τελική απόφαση να αναμένεται τον προσεχή Μάρτιο.    

ELASTIKA 2024
moto