• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
7 φωτογραφίες »

Swace: Το Toyota Corolla wagon της Suzuki

3.904 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 16/9/2020

Το δεύτερο όχημα που κατασκευάστηκε από τη συνεργασία της με την Toyota παρουσίασε η Suzuki, η οποία μετά το ντεμπούτο του Across τον περασμένο Ιούλιο, παρουσίασε σήμερα το Swace.


Το εν λόγω μοντέλο θα λέγαμε πως αποτελεί το Toyota Corolla wagon της Suzuki, καθότι βασίζεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό σε αυτό. Εξωτερικά οι μόνες διαφορές εντοπίζονται στο μπροστινό πρόβολο, όπου το Swace λαμβάνει μία τροποποιημένη γρίλια και ένα ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, από και κει πέρα τα υπόλοιπα παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα, με ότι και αν αυτό συνεπάγεται.
 
Το Swace θα είναι διαθέσιμο σε επτά εξωτερικά χρώματα, ενώ το νέο ιαπωνικό βάγκον υπόσχεται πως μπορεί να φιλοξενήσει στο χώρο αποσκευών 596 λίτρα όταν όλα τα καθίσματα είναι στη θέση τους. Φυσικά ο χώρος μπορεί να μεγαλώσει κατά πολύ και συγκεκριμένα στα 1.606 λίτρα όταν τα καθίσματα πέσουν.
 
Έχοντας πλήρη ταύτιση με την Corolla, το Swace μοιράζεται και το ίδιο υβριδικό μηχανικό σύνολο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων κάτω από το καπό, που υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Η συνδυαστική ισχύ δεν αναφέρεται από τη Suzuki, ωστόσο αν βασιστούμε στα στοιχεία της Toyota για την Corolla, τότε αυτή ανέρχεται στους 122 ίππους. Η κίνηση διοχετεύεται στον εμπρόσθιο άξονα μέσω ενός CVT κιβωτίου ταχυτήτων. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 11,1 δευτερόλεπτα.
 
Η εικόνα δεν αλλάζει ούτε στο εσωτερικό που είναι πανομοιότυπη με του Corolla. Η οθόνη αφής 8 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό είναι το κυρίαρχο στοιχείο ενώ πλήθος συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού μπορούν να εξοπλίσουν το υβριδικό βάγκον.  
 
 Κλείνοντας να πούμε πως τo Swace έχοντας μήκος 4.655 χιλιοστά, πλάτος 1.790 χλστ., ύψος 1.460 χλστ. και με μεταξόνιο 2.700 χλστ, αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στην Ευρώπη αυτό το χειμώνα, με τις τιμές και περισσότερες λεπτομέρειες να ανακοινώνονται αργότερα.