2 φωτογραφίες »

Τα σχέδια ετοίμασε ο Kleber Silva και δεν αποτελούν επίσημο προϊόν της Fiat.

Σχέδια δείχνουν το νέο Fiat 500 XL

11.785 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2020)

Ανεπίσημα σχέδια έρχονται στο φως της δημοσιότητας με σκοπό να μας προϊδεάσουν για το Fiat 500 XL, το οποίο θα παντρεύει τα 500 X και 500 L σε ένα καινούργιο SUV.


Η είδηση πως η Fiat κάνει σκέψεις για να φέρει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο το οποίο θα αντικαταστήσει τα 500 X και 500 L, έδωσε νέα τροφή για σκέψη και για πράξεις στους ανεξάρτητους σχεδιαστές, οι οποίοι ξεκίνησαν να καταθέτουν τις προτάσεις τους σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση του επερχόμενου, όπως όλα δείχνουν, SUV.
 
Ένας από αυτούς είναι και ο Kleber Silva. Ο Βραζιλιάνος σχεδιαστής πήρε τα 500L και 500X, πρόσθεσε κάποια στοιχεία του 500e και όντας επηρεασμένος από το Peugeot 2008 έδωσε στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Φυσικά ο καλλιτέχνης προτού ολοκληρώσει τη δουλειά στριφογύρισε στο μυαλό του την επερχόμενη συγχώνευση της FCA από την PSA και έτσι από τη στιγμή που μιλάμε για ένα μοντέλο που θα φτάσει στο μέλλον έδωσε στο Fiat 500 XL (αν όντως ονομαστεί έτσι) κάποια στοιχεία του γαλλικού SUV.
 
Η σχεδόν επίπεδη οροφή και η αντίστοιχη εικόνα στο καπό παρουσιάζουν το μοντέλο με αρκετά γενναιόδωρο εύρος, ενώ οι φήμες που το θέλουν να παίρνει πολλά βασικά στοιχεία δόμησης από το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, κάνουν τον Silva να του προσφέρει κλειστή γρίλια με μικρές εισόδους αέρα. Τα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία είναι αρκετά και εκτίνονται σε όλο το μήκος του αυτοκινήτου. Μάλιστα στο πίσω μέρος επιδεικνύονται στις δύο τραπεζοειδής απολήξεις του συστήματος εξάτμισης, αλλά και σε μία λωρίδα η οποία ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα.   
 
Τέλος να θυμίσουμε πως μέχρι να έχουμε νεότερα για το καινούργιο μοντέλο της Fiat, τα 500X και 500L πριν την αντικατάστασή τους θα λάβουν τους ίδιους ήπιους-υβριδικούς κινητήρες που έχουν ήδη εμφανιστεί στα τρέχοντα 500 και Panda.

Mercedes
test center