Το σχέδιο ανήκει στο Korean Car Blog και δεν αποτελεί επίσημη δουλειά των ανθρώπων της Hyundai.

Σχέδιο δείχνει κεντρομήχανο Hyundai

2.118 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2020)

Ένα σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει τα στοιχεία των Ν μοντέλων της Hyundai αλλά και του αγωνιστικού πρωτότυπου RM19 παρουσίασαν κορεάτες ανεξάρτητοι σχεδιαστές.

Η ενασχόληση της Hyundai με τα σπορ μοντέλα ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που η μάρκα συνεχίζει παράλληλα να συμμετάσχει σε αγώνες με αποκορύφωμα το WRC. Όλα αυτά τα στοιχεία οδήγησαν τους σχεδιαστές του Korean Car Blog να δημοσιεύσουν ένα ενδιαφέρον σχέδιο ενός μοντέλου που συνδυάζει διάφορα στοιχεία από όλα τα τμήματα της κορεατικής μάρκας.
 
Όπως μπορούμε να δούμε η γρίλια προέρχεται από τα συμβατικά μοντέλα, όπως και τα φωτιστικά σώματα τα οποία φαίνεται πως είναι εμπνευσμένα από το πρόσφατα ανανεωμένο Santa Fe. Από κει και μετά τα επιμέρους στοιχεία αποκτούν περισσότερα σπορ χαρακτηριστικά. Ο προφυλακτήρας εκτός από τις εισόδους αέρα εξοπλίζεται και με ένα αεροδυναμικό χείλος, ενώ οι ευρείες ποδιές, οι σπορ ζάντες και η μικρή απόσταση από το έδαφος τονίζουν ακόμα περισσότερο την αγωνιστική επιρροή που υπάρχει στο σχέδιο. Τέλος να σημειώσουμε πως στο πίσω μέρος φαίνεται πως έχει τοποθετηθεί μια αεροτομή, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια φωτογραφία που να μας δίνει πλήρη εικόνα.
 
Όσον αφορά την ισχύ, οι Κορεάτες σχεδιαστές έχουν φανταστεί το κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο να διαθέτει υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ο βενζινοκινητήρας θα είναι πίσω από τον οδηγό και θα κινεί τον οπίσθιο άξονα, ενώ παρών θα είναι και ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα δίνει ισχύ στον εμπρόσθιο άξονα.
 
Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει αν το σχεδιαστικό τμήμα της Hyundai έχει στα σκαριά να παρουσιάσει ένα τέτοιο μοντέλο, ωστόσο εδώ είμαστε για να δούμε τι θα συμβεί.

ELASTIKA 2024
NISSAN