Συμμετοχή της Ford Car Center στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Συμμετοχή της Ford Car Center στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022

2.312 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2022)

Η σκυτάλη «από το παρελθόν στο παρόν»! Οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς μετά την εντυπωσιακή τους επίδοση στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, επανέρχονται στο αγωνιστικό Ακροπολικό σκηνικό, συμμετέχοντας στον εθνικό μας αγώνα που προσμετρά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), αυτή την φορά, με ένα εργοστασιακά προετοιμασμένο Ford Fiesta Rally3.

To Ράλλυ Ακρόπολις είναι μία γιορτή για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το Car Center δεν θα μπορούσε παρά να δώσει το «παρών» σε αυτόν τον διεθνώς εμβληματικό αγώνα. Με σειρά δεκάδων συμμετοχών στο Ακρόπολις από όλες τις παραμέτρους δραστηριοτήτων, το Car Center εκτός από την πλούσια εμπειρία που έχει αποκτήσει, είναι και μία από τις ομάδες που τεχνικά έχει συνδέσει την παρουσία της με αυτοκίνητα των κορυφαίων κατηγοριών διαχρονικά, πολλά από τα οποία προέρχονταν από εργοστασιακές συμμετοχές.
 
Σε λίγες ημέρες, οι Νώντας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες του EKO Acropolis Rally, που ως κλασσική διοργάνωση θα είναι σκληρό, με στενές και άλλοτε φαρδιές Ειδικές Διαδρομές, τεχνική χάραξη, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από την μάχη με το χρονόμετρο, και τις φυσικές συνθήκες. Από χωματόδρομους που θα παράγουν πυκνά σύννεφα σκόνης, μέχρι πιθανόν υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και ίσως βροχή και λάσπη. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι απρόβλεπτο και αυτή είναι η ομορφιά του.

Ο αγώνας ξεκινά την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου με την μεγαλοπρεπή Υπερειδική Διαδρομή μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, αποτελείται συνολικά από 16 Ειδικές Διαδρομές, θα έχει την βάση του στην Λαμία, ενώ τερματίζει το μεσημέρι της Κυριακής 11 Σεπτεμβρίου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ford Fiesta Rally3 με 235 άλογα

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο από την M-Sport Poland, το αποδοτικό τετρακίνητο Fiesta Rally3 αποτελεί ένα «σημαντικό σκαλοπάτι» για νέους οδηγούς που θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία στα τετρακίνητα αγωνιστικά αυτοκίνητα που συμμετέχουν στα ράλλυ. Να σημειώσουμε εδώ, ότι το Fiesta Rally3 σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την M-Sport, που είναι ο πρώτος μέχρι στιγμής μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει αυτοκίνητο για κάθε βαθμίδα της FIA Rally Pyramid. Την συμμετοχή του Car Center υποστηρίζουν οι εταιρείες HB BODY (συστήματα μίξεως χρωμάτων αυτοκινήτων), Castrol (λιπαντικά), Inter Cars (ανταλλακτικά αυτοκινήτων), Mediapharm (φαρμακευτικά προϊόντα) και ΛΟΞΑΣ (εξοπλισμοί συνεργείων αυτοκινήτων).

Σχετικά με το αγωνιστικό Fiesta ελάχιστους βάρους 1.210 κιλών, κάτω από το καπό του κρύβει τον 3κυλινδρο 1.500άρη Ecoboost turbo βενζινοκινητήρα της Ford, ο οποίος εξοπλίζει και το «πολιτικό» Fiesta ST, που έχει βελτιωθεί και αποδίδει 235 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. με 415 Nm ροπής στις 3.500 σ.α.λ., ενώ υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης είναι ένα πεντατάχυτο διαδοχικό κιβώτιο Sadev με επιμεταλλωμένα εμπρός και πίσω διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης. Για την πέδηση έχουν επιλεχθεί δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Alcon με αεριζόμενους δίσκους 330 χλστ. μπροστά (280 χλστ. στο χώμα) και 280 χλστ. πίσω.

Δηλώσεις του Νώντα Καρανικόλα

Κλείνοντας, ο Νώντας Καρανικόλας δήλωσε: «Είναι σημείο αναφοράς το Ράλλυ Ακρόπολις για την χώρα μας γενικότερα, αλλά και για το WRC ειδικά. Και είμαι πολύ χαρούμενος που θα πάρω μέρος στον μεγάλο μας αγώνα, για δεύτερη φορά ως οδηγός. Φέτος θα έχουμε στην διάθεσή μας ένα εργοστασιακά προετοιμασμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το Ford Fiesta Rally3 με το οποίο θα προσπαθήσουμε να φανούμε ανταγωνιστικοί στην εν λόγω κατηγορία. Το γεγονός ότι με ίδιο αυτοκίνητο συμμετέχουν και τα πληρώματα της κατηγορίας Junior WRC της οποίας ο τίτλος θα κριθεί στην Ελλάδα, ανεβάζει το επίπεδο του συναγωνισμού και σε κάθε περίπτωση μόνο κερδισμένοι θα βγούμε μέσα από αυτή την διαδικασία».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda