Συνεργασίας συνέχεια για Daimler & BAIC

1.403 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2019)

H εταιρεία BAIC, ένας κινεζικός κολοσσός στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, προχώρησε στην αγορά του 5% των μετοχών της Daimler, μητρικής εταιρεία της Mercedes-Benz, διευρύνοντας τη συνεργασία που κρατά από το 2005.

Ο κινεζικός κολοσσός BAIC (Beijing Automotive Group Co) ανακοίνωσε σήμερα την αγορά μεριδίου της τάξεως του 2,48% με δικαίωμα επιπλέον αγοράς 2,52%, συγκεντρώνοντας συνολικά το 5 τοις εκατό των μετοχών της Daimler, στα πλαίσια της εμβάθυνσης της μεταξύ τους συνεργασίας.

Η Daimler, μητρική εταιρεία της Mercedes-Benz, καλωσόρισε την επένδυση ύψους 2,5 δις ευρώ της κινεζικής φίρμας, που αποτελεί κραταιά δύναμη στο χώρο της αυτοκίνησης, απευθυνόμενη σε μία τεράστια αγορά, όπως αυτή της Κίνας. Μετά από αυτή την κίνηση, το ποσοστό της Daimler που ανήκει σε εταιρείες της Aπω Ανατολής αγγίζει το 14,7%.

Υπενθυμίζουμε τέλος πως, η γερμανική εταιρεία έχει ένα μικρό ποσοστό μετοχών στην εταιρεία Beijing Electric Vehicle(BJEV), θυγατρική της BAIC που έχει την υποστήριξη της κινεζικής Κυβέρνησης, από το 2017 και συνεργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η ΒJEV ιδρύθηκε το 2009 και δουλεύει πάνω στην έρευνα, ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση μοντέλων με εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

ELASTIKA 2024
OPEL