Σύνοδος G7: Δεν υπήρξε συμφωνία για την κατάργηση βενζίνης & diesel

1.936 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2021)

Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο δεν συμφώνησαν πάνω σε κάποιο χρονικό πλαίσιο για να καταργήσουν βενζίνη και diesel.

Οι χώρες του G7 (Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο) μπορεί να μην κατάφεραν να θέσουν μια συγκεκριμένη ημερομηνία απαγόρευσης των αυτοκινήτων βενζίνης και diesel, ωστόσο δεσμεύτηκαν να επιταχύνουν τις προσπάθειές τους για να καταργήσουν τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στην τελευταία τους ανακοίνωση την περασμένη Κυριακή μετά την σύνολο κορυφής, οι χώρες ανακοίνωσαν πως δεσμεύονται να κάνουν περισσότερα για να «εξηλεκτρίσουν» τις μεταφορές τους αλλά δεν έθεσαν συγκεκριμένους στόχους. «Αναγνωρίζουμε ότι αυτό θα απαιτήσει δραματική αύξηση του ρυθμού του εξηλεκτρισμού στον τομέα των οδικών μεταφορών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2020 και πέραν αυτής. Δεσμευόμαστε να επιταχύνουμε τη μετάβαση από τα αυτοκίνητα βενζίνης και diesel σε «πράσινα» αυτοκίνητα» δήλωσαν οι G7.

Κατά τις πρώτες συζητήσεις των χωρών αυτών πάντως, οι G7 λεγόταν πως πρότειναν να διασφαλιστεί πως η πλειοψηφία των νέων πωλήσεων επιβατικών αυτοκινήτων δεν θα κινούνται με βενζίνη και diesel «το 2030 ή και νωρίτερα». Tελικά, δεν δόθηκε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, κάτι που σημαίνει πως μένει ανοιχτό εάν τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να πωλούνται στις χώρες αυτές από το 2030.

Οι χώρες αποφάσισαν να συνεχίσουν να προσφέρουν 100 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ έγινε λόγος πως στο μέλλον θα αυξήσουν τις συνεισφορές τους, χωρίς να αποκαλυφθούν περισσότερα.
 

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook >>

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto