Σύντομα τα πρώτα διόδια με το χιλιόμετρο στην Ελλάδα

4.078 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2020)

Tο πρώτο στη χώρα σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων έκανε γνωστό πως ετοιμάζει η Ολυμπία Οδός στην ανακοίνωσή της για τον κοινό πομποδέκτη που θα κάνει ντεμπούτο τον επόμενο μήνα.


Από τις 4 Νοεμβρίου ο οδηγός θα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν και μοναδικό πομποδέκτη κατά τη διέλευσή του από την Αττική Οδό, τη Νέα Οδό, τη Κεντρική Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα, την Ολυμπία Οδό και τον Μορέα. Ως αποτέλεσμα, ενώ μέχρι σήμερα ο οδηγός έπρεπε να αλλάζει μέχρι και τρεις πομποδέκτες για μία διαδρομή, με τον έναν πομποδέκτη που ήδη διαθέτει θα μπορεί να ταξιδέψει απ` άκρη σ` άκρη σε όλη τη χώρα.

Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωσή της θέλησε να ενημερώσει τους πελάτες της πως οι οδηγοί που είναι ήδη κάτοχοι πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ PASS ή και οποιουδήποτε άλλου πομποδέκτη ελληνικού αυτοκινητόδρομου δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η διαλειτουργικότητα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα και χωρίς κόστος.

Στην ίδια ανακοίνωσή όμως, η Ολυμπία Οδός ανέφερε πως ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία το πρώτο στη χώρα σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων, για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα. Με το σύστημα αυτό, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά το προηγούμενο διάστημα, ο χρήστης του οδικού δικτύο θα επιβαρύνεται με κόστος που θα διαμορφώνεται βάσει της διαδρομής που πραγματοποίησε. Τα ειδικά σημεία ελέγχου στις εισόδους των μεγάλων αυτοκινητόδρομων του εθνικού δικτύου θα ελέγχουν την ώρα και θέση εισόδου του οχήματος στον αυτοκινητόδρομο και η χρέωση θα γίνεται στην έξοδο του, με βάση τα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί.

Για την πληρωμή θα έχουν προβλεφθεί αρκετές λύσεις όπως π.χ. μέσω e-banking, μέσω της ειδικής κάρτας διοδίων ή ακόμη και μέσω ειδικής εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Με το νέο σύστημα αυτό, τα ταμεία στους σταθμούς διοδίων μαρκοπρόθεσμα θα καταργηθούν και τα μόνα που θα παραμείνουν θα είναι εκείνα που εξυπηρετούν τους οδηγούς για την έκδοση των απαιτούμενων, ειδικών μηχανημάτων.
 
 

NEO TRAFIC
moto