Το ανανεωμένο VW Passat θα λανσαριστεί στην Ευρώπη μέσα στο 2018. (Στην φωτογραφία βλέπετε την τρέχουσα γενιά με το βελτιωτικό κιτ της ABT)

Σύντομα το ανανεωμένο VW Passat

4.270 Επισκέψεις στο άρθρο (15/3/2018)

Προ των πυλών βρίσκεται το ανανεωμένο Passat για την αγορά της Ευρώπης, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της VW.

Η 8η γενιά του Volkswagen Passat βρίσκεται στο μέσον της εμπορικής της πορείας, μετρώντας ήδη 4 χρόνια στην αγορά (λανσαρίστηκε στα τέλη του 2014), και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πλησιάζει στο «φρεσκάρισμά» της προκειμένου το μοντέλο να συνεχίσει την καριέρα του.

Αυτό ήρθε να επιβεβαιωθεί και επίσημα στο ετήσιο συνέδριο των ανθρώπων της Volkswagen όπου ο Πρόεδρος της μάρκας, Dr. Herbert Diess, αποκάλυψε πως το ανανεωμένο Passat είναι σχεδόν έτοιμο για το εμπορικό του ντεμπούτο στις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου. Εντούτοις, δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες και έμεινε στο γεγονός ότι το φρεσκαριμσένο Passat, όπως και ο προκάτοχός του, θα προσφέρεται σε υβριδική έκδοση αλλά και σε στέισον βάγκον (Variant).
 

Με τις πληροφορίες να έρχονται με το σταγονόμετρο αυτό που μπορούμε να πούμε στα σίγουρα είναι πως το ανανεωμένο μοντέλο θα αντλεί σχεδιαστικά στοιχεία από το «αδελφό» Arteon, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει σαφής ο βαθμός ομοιότητας των δύο μοντέλων. 

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, τέλος, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή με τη γκάμα να απαρτίζεται από τους γνωστούς TSI και TDI κινητήρες του γερμανικού γκρούπ, οι οποίοι συνεργάζονται με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων, αλλά και αυτόματο DSG. Μόνη προσθήκη ίσως αποτελέσει ο 1.5 TSI Evo με 150 άλογα που έρχεται να αντικαταστήσει τον 1.400άρη TSI, όπως και στα Polo και Golf.

Toyota
moto