Συσκευή «e-pass» για να γλιτώνεις την «ουρά» στα διόδια!

Συσκευή «e-pass» για να γλιτώνεις την «ουρά» στα διόδια!

75.280 Επισκέψεις στο άρθρο

Με μία συσκευή αυτόματης ηλεκτρονικής πληρωμής στο αυτοκίνητό σου, δεν χρειάζεται να περιμένεις στις ουρές, ενώ πληρώνεις και μειωμένο αντίτιμο.

Μία συσκευή-κλειδί που πλέον δουλεύει σε όλα τα διόδια!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τους καλοκαιρινούς μήνες, τα Σαββατοκύριακα αλλά και σε γιορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, δημιουργούνται συχνά μεγάλες ουρές στις πύλες εισόδου-εξόδου της Αθήνας, αφού οι πολίτες σπεύδουν να επισκεφτούν τα χωριά τους ή άλλους δημοφιλείς καλοκαιρινούς ή χειμερινούς προορισμούς. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να γλυτώσεις τις μεγάλες ουρές μπροστά από τα διόδια είναι η έκδοση μιας ηλεκτρονικής συσκευής (δίνεται εντελώς δωρεάν), την οποία μπορείς να την τοποθετήσεις στο παρμπρίζ του οχήματός σου. Πάμε να δούμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτές τις κάρτες ηλεκτρονικών πληρωμών.

Mε έναν πομποδέκτη περνάς από όλα τα διόδια της χώρας

Από τις 4 Νοεμβρίου 2020, χάρη στην υπηρεσία διαλειτουργικότητας Greek Interoperable Tolling Systems (GRITS), ο οδηγός μπορεί με έναν πομποδέκτη να απολαμβάνει γρήγορες και άνετες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας που καλύπτουν συνολικά 2.133 χιλιόμετρα. Τονίζεται πως οι οδηγοί, δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η διαλειτουργικότητα ενεργοποιείται αυτόματα και χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Μέσω ενός πομποδέκτη, ο οδηγός μπορεί να περάσει χωρίς καθυστερήσεις από τους παρακάτω αυτοκινητοδρόμους:
  • Αττική Οδός
  • Μορέας (Κόρινθος – Καλαμάτα)
  • Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Μαλιακός- Κλειδί)
  • Νέα Οδός (Μεταμόρφωση- Σκάρφεια & Αντίρριο –Ιωάννινα)
  • Κεντρική Οδός (Θερμοπύλες- Εγνατία Οδό & Σκάρφεια- Ράχες Φθιώτιδας)
  • Εγνατία Οδός (Ηγουμενίτσα – Αλεξανδρούπολη)
  • Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». 

Eκπτώσεις μόνο στον αυτοκινητόδρομο του πομποδέκτη

Κάθε αυτοκινητόδρομος εφαρμόζει τη δική του εμπορική πολιτική και προσφέρει τα δικά του εκπτωτικά πακέτα, τα οποία ισχύουν μόνο στο συγκεκριμένο δίκτυο και με τη χρήση του αντίστοιχου πομποδέκτη. Για τις διελεύσεις στους άλλους αυτοκινητόδρομους ισχύουν οι εκάστοτε ονομαστικές τιμές διοδίων. Εάν κάποιος οδηγός έχει περισσότερους από έναν πομποδέκτη στο ίδιο όχημα, πρέπει να τοποθετήσει στο παρμπρίζ του οχήματός, μόνο τον πομποδέκτη που επιθυμεί να χρεωθεί.

Ανανέωση υπολοίπου στο δίκτυο της εταιρείας που ανήκει ο πομποδέκτης

Η ανανέωση του χρηματικού υπολοίπου του λογαριασμού γίνεται στο δίκτυο πληρωμών του αυτοκινητόδρομου με τον οποίο συνεργάζεται ο οδηγός και σύμφωνα με τους όρους του. Ο κάθε οδηγός πρέπει να φροντίζει να υπάρχει πάντα επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό της συσκευής. Η ενημέρωση της υπηρεσίας μετά την ανανέωση του λογαριασμού γίνεται:
  • Σε 1 ώρα μετά από πληρωμή σε εισπράκτορα, σε Σημείο Εξυπηρέτησης Πελατών ή διαδικτυακά.
  • Σε λίγες ώρες μέσω εμπορικών συνεργατών.
  • Σε 1 εργάσιμη μέρα μετά από τραπεζική κατάθεση. 
Συνέχεια του άρθρου >>>
Toyota
test center