Το σύστημα «Car-to-X» θα κάνει την πρώτη εμφάνιση του μέσα στο έτος και θα επιτρέπει μεταξύ άλλων στα οχήματα να «επικοινωνούν» με άλλα οχήματα.

Το σύστημα «Car-to-X» θα κάνει την πρώτη εμφάνιση του μέσα στο έτος και θα επιτρέπει μεταξύ άλλων στα οχήματα να «επικοινωνούν» με άλλα οχήματα.

Σύστημα Car-to-X από την Mercedes

7.123 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2013)

H Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να γίνει η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που θα προσφέρει στους πελάτες της σύστημα επικοινωνίας «Car-to-X».

Το συγκεκριμένο σύστημα θα κάνει την πρώτη εμφάνιση του αργότερα μέσα στο έτος και θα επιτρέπει στα οχήματα να «επικοινωνούν» με άλλα οχήματα και να λαμβάνουν σημαντικές ενημερώσεις για την κίνηση στους δρόμους.
Με αυτό τον τρόπο οι οδηγοί αναμένεται να λαμβάνουν έγκαιρα ενημερώσεις για επερχόμενους κινδύνους ή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να έχουν την δυνατότητα να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα και να αποφεύγουν τις κάθε λογής «κακοτοπιές».
Για παράδειγμα εάν ένα αυτοκίνητο εξοπλισμένο με σύστημα «Car-to-X» υποστεί την οποιαδήποτε βλάβη ή εμπλακεί σε κάποιο ατύχημα, οι υπόλοιποι οδηγοί  θα ενημερωθούν σχετικά, έτσι ώστε να τροποποιήσουν τις πορείες των οχημάτων τους σε άλλες λωρίδες.
Παράλληλα, το σύστημα θα παράσχει στους οδηγούς ακριβείς πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους, έτσι ώστε να αποφεύγουν περιοχές υψηλής συμφόρησης και να έχουν εναλλακτικές «διεξόδους».
Το σύστημα «Car-to-X» θα προσφέρεται ως μέρος ενός «πακέτου οδήγησης», το οποίο όμως θα προϋποθέτει την χρήση smartphones με αντίστοιχη εφαρμογή. Το συγκεκριμένο στοιχείο δεν δείχνει «ιδανικό» εκ πρώτης όψεως, όμως σύμφωνα με τους ιθύνοντες της Mercedes-Benz «αυτή η λύση προκρίθηκε ως η πιο γρήγορη για να αναπτυχθεί μια τεχνολογία του μέλλοντος και την ίδια στιγμή η καλύτερη ασφαλιστική δικλείδα για το ίδιο το σύστημα».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto