Σε συνεχείς επαφές για να αποφασιστεί η χώρα που θα δικαστεί ο Carlos Ghosn, βρίσκονται η Ιαπωνία και ο Λίβανος.

Συζητούν την έκδοση του Ghosn

1.603 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2020)

Σε συνεχείς επαφές για να αποφασιστεί η χώρα που θα δικαστεί ο Carlos Ghosn, βρίσκονται η Ιαπωνία και ο Λίβανος, οι οποίες σύμφωνα με μεγάλα μέσα του εξωτερικού έχουν ακόμα 40 ημέρες για να καταλήξουν εάν ο πρώην ηγέτης της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi θα εκδοθεί στην Ιαπωνία.

Ο Carlos Ghosn μετά τη σύλληψη του για απάτες και κακοδιαχείριση, έστρεψε και πάλι επάνω του τα βλέμματα καθώς ενώ βρισκόταν σε κατ οίκον περιορισμό στην Ιαπωνία, απέδρασε και πήγε στον Λίβανο απ όπου και κατάγεται. Έτσι σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού οι δύο χώρες έχουν ξεκινήσει τις επαφές, με την Ιαπωνία να φέρεται έτοιμη ζητήσει την έκδοση του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία συμφωνία σε ισχύ με τον Λίβανο, που συνήθως δεν παραδίδει τους υπηκόους του.
 
Η νομική ομάδα του Ghosn ελπίζει να διεξαχθεί η δίκη στον Λίβανο, όπου το πρώην στέλεχος έχει δεσμούς και ελπίζει να «καθαρίσει» το όνομά του. Από την πλευρά της η Ιαπωνία ζήτησε από τον Λίβανο να διευκρινίσει ποια αρχεία χρειάζεται να στείλει το Τόκιο στο πλαίσιο επίσημης αίτησης έκδοσης, του κατηγορούμενου.
 
Μάλιστα σύμφωνα με τους νόμους που διέπουν το δίκαιο του Λιβάνου, η όλη διαδικασία των συζητήσεων και της τελικής απόφασης πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 40 ημέρες. Τα ίδια μέσα κάνουν λόγο πως το επόμενο βήμα από την πλευρά της Ιαπωνίας θα είναι είτε να στείλει επίσημο αίτημα έκδοσης του Ghosn, είτε να αποστείλει τον φάκελο του κατηγορούμενου συμφωνώντας να γίνει η δίκη στον Λιβανο.    
 
Τέλος λέγεται πως οι εισαγγελείς της Ιαπωνίας δήλωσαν ότι εξακολουθούν να πιέζουν τον κατηγορούμενο να δικαστεί στην Ιαπωνία, ωστόσο εκείνος έχει δηλώσει πως εκεί δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Hyundai
OPEL