Η απενεργοποίηση κυλίνδρων έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και εφαρμόζεται σε κινητήρες με έως και 12 κυλίνδρους.

Ποια μοτέρ έχουν απενεργοποίηση κυλίνδρων;

28.936 Επισκέψεις στο άρθρο

Η απενεργοποίηση κυλίνδρων έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Δες πως λειτουργεί σε κινητήρες από 3, μέχρι 12 κυλίνδρους στο τεχνικό άρθρο που ακολουθεί και πόσο επηρεάζει την εξοικονόμηση καυσίμου.


Εναλλακτικό downsizing: Το downsizing είναι αρκετά δημοφιλές στους κινητήρες της τελευταίας 15ετίας, αν και η μηχανολογική τάση πλέον είναι το rightsizing. Η αλήθεια είναι, ότι η μείωση της χωρητικότητας κάποιου κινητήρα επιφέρει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι απλός, μικρότερη χωρητικότητα=λιγότερος εισερχόμενος αέρας=λιγότερο καύσιμο. Πάμε να δούμε ένα τρόπο που γίνεται αυτό.

Ο πιο προφανής τρόπος μείωσης της χωρητικότητας ενός κινητήρα είναι μέσω λιγότερων κυλίνδρων και μέσω μικρότερης διαμέτρου και διαδρομής του εμβόλου. Αυτή η πολιτική, αν και αποτελεσματική, εντούτοις δεν παρουσιάζει ευελιξία. Δεν θα ήταν καλύτερο ο κινητήρας να έχει μεταβαλλόμενη χωρητικότητα αναλόγως φορτίου και διαθέσεων του οδηγού; Όντως θα ήταν. Κάπως έτσι, λοιπόν, γεννήθηκαν τα συστήματα απενεργοποίησης κυλίνδρων.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

PEIRAIOS LEASING
test center