«ARC Line» της Honda, τρανή απόδειξη ότι η βελτίωση των γραμμών παραγωγής δεν πρόκειται να σταματήσει!

«ARC Line» της Honda, τρανή απόδειξη ότι η βελτίωση των γραμμών παραγωγής δεν πρόκειται να σταματήσει!

Η άποψή μας - Ξέρετε ότι

92.761 Επισκέψεις στο άρθρο

Πλέον έχετε μία γενική εικόνα των διεργασιών που ακολουθούνται ώστε ένα αυτοκίνητο να πάρει την τελική του μορφή. Βέβαια, δε σημαίνει ότι η αυτοματοποιημένη διαδικασία που περιγράψαμε παραπάνω είναι «μονόδρομος». Υπάρχουν εταιρείες που «θυσιάζουν» την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση του κόστους σε κάποια σημεία της παραγωγής προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιο ποιοτικό και ξεχωριστό αποτέλεσμα. Επίσης, σε κάθε κύρια γραμμή παραγωγής, «τρέχουν» παράλληλα κι άλλες, μικρότερες γραμμές, όπως για παράδειγμα αυτή της συναρμολόγησης του κινητήρα. Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η γραμμή μαζικής παραγωγής από τα χρόνια του Henry Ford έχει αλλάξει καθολικά. Νέες τεχνολογίες αντικαθιστούν παλαιότερες ώστε να προκύψει καλύτερο, οικονομικότερο και ταχύτερο αποτέλεσμα. Τρανό παράδειγμα η «ARC Line» της Honda, όπου οι μηχανικοί μπορούν να αναλάβουν μία πιο χρονοβόρα εργασία κινούμενοι σε ειδική πλατφόρμα μαζί με το αυτοκίνητο, καθώς αυτό περνά από τα διάφορα στάδια συναρμολόγησης με αποτέλεσμα η διαδικασία συναρμολόγησης να ολοκληρώνεται σε χρόνο μειωμένο κατά περίπου 10%.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Ξέρετε ότι:
  • Το πρώτο αυτοκίνητο που βγήκε από γραμμή μαζικής παραγωγής ήταν το Ford Model T και κατασκευαζόταν από την αρχή σε μόλις 93 λεπτά.
  • Το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων ανήκει στη Hyundai, βρίσκεται στην πόλη Ulsan της Νότιας Κορέας και κατασκευάζει πάνω από 1,6 εκατομμύρια οχήματα ανά έτος.
  • Κάθε κινητήρας του τμήματος AMG της Mercedes συναρμολογείται χειροποίητα από έναν και μόνο μηχανικό, σύμφωνα με τη φιλοσοφία «One man, one engine».
  • Σε κάθε κύρια γραμμή παραγωγής, «τρέχουν» παράλληλα κι άλλες, μικρότερες γραμμές, όπως για παράδειγμα αυτή της συναρμολόγησης του κινητήρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
skoda