• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Διαβάστε στο τεχνικό μας θέμα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την «εξαφάνιση» λιπαντικού.

Μήπως σου καίει λάδια;

Διαβάστηκε από 90284 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/2/2018

Ας μιλήσουμε για «λαδιέρες»! Χάνει λάδια ή τα «καίει»; Δες τώρα, πότε πρόκειται για φυσιολογική κατανάλωση και πότε για βλάβη και ποιες είναι οι σημαντικότερες αιτίες.

 
Πέρα από την αναγκαιότητα της τακτικής αλλαγής και την επιλογή του κατάλληλου λιπαντικού, ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων είναι πτώση της στάθμης λιπαντικού ανά τακτά χιλιομετρικά διαστήματα. Η μείωση της ποσότητας του λαδιού προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του κινητήρα και μειώνει τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό είναι γνωστό! Πότε, όμως, είναι φυσιολογική η κατανάλωση λαδιού; Για ποιον λόγο «εξαφανίζεται» το λιπαντικό; Πρόκειται για διαρροή, ή μήπως καίγεται στον θάλαμο καύσης; Σε αυτό το κείμενο, θα απαντήσουμε στις παραπάνω ερωτήσεις, ενώ παράλληλα θα εξηγήσουμε πότε θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε για την «υγεία» του κινητήρα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!  

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Κωνσταντίνος Πασαρας

    500ml? δηλαδή στα 10.000 χιλιόμετρα θα καούν 5λιτρα και αυτό θα ειναι φυσιολογικό ? μήπως θέλετε να πείτε 50 ml /1000 χιλ.?

      2
  • Τακης

    Εγω παλι εχω ενα 116 , μου εκαψε μια φορα λαδι στα 10.000χλμ και ηθελε συμπληρωμα 1 λιτρο. Στο συνεργειο μου ειπε οτι δεν ειναι κατι το ανησυχητικο. Αυτον τον καιρο τυχαια ειπα να ριξω μια ματια και βλεπω οτι εχει καψει λιγο ( να σημειωσω οτι αλλαξα λαδια πριν κανα 9μηνο) εκανα γυρω στα 5-6χιλ χλμ και εχει πεσει η σταθμη αλλα δεν ζηταει κατι προς το παρων και περιμενω να δω στα ποσα χλμ θα μου ζητησει παλι.

     

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ Υπηρεσίες - Προϊόντα