H συχνότερη ίσως 
αιτία υπερβολική κατανάλωσης λαδιού είναι η φθορά των ελατηρίων του εμβόλου. Σε περίπτωση αστοχίας αδυνατούν να εμποδίσουν το λιπαντικό να εισβάλλει στον θάλαμο καύσης.

H συχνότερη ίσως αιτία υπερβολική κατανάλωσης λαδιού είναι η φθορά των ελατηρίων του εμβόλου. Σε περίπτωση αστοχίας αδυνατούν να εμποδίσουν το λιπαντικό να εισβάλλει στον θάλαμο καύσης.

Υπερβολική κατανάλωση και απώλεια λαδιού

496.896 Επισκέψεις στο άρθρο

Μπορεί η φυσιολογική κατανάλωση λιπαντικού να είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει σε κάθε κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά θα πρέπει να τη διαχωρίσουμε από την υπερβολική κατανάλωση και την απώλεια λαδιού, που είναι «σημάδια» φθοράς και χρήζουν άμεσης επισκευής. Όταν η ποσότητα λιπαντικού που «καίγεται» ξεπερνά κατά πολύ τα φυσιολογικά όρια του κατασκευαστή, βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία, δηλαδή την υπερβολική κατανάλωση λιπαντικού. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επισκεφτούμε το συνεργείο, διαφορετικά η κατάσταση ενδεχομένως να χειροτερέψει και η «ζωή» του κινητήρα να φτάσει στο τέλος της. Η δεύτερη αιτία «εξαφάνισης» του λιπαντικού είναι η διαρροή. Σε αυτή την περίπτωση, το λιπαντικό δεν «καίγεται» στον θάλαμο καύσης, αλλά διαφεύγει στο περιβάλλον από ένα σημείο του κινητήρα στο οποίο δεν υπάρχει σωστή στεγανοποίηση. Ας δούμε τις πιο συχνές βλάβες που οδηγούν σε κατανάλωση ή απώλεια λαδιού από τον κινητήρα. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
test center