• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Υδρογόνο: Ένα «καύσιμο» για το μέλλον; Δείτε πως λειτουργεί και πείτε μας τη γνώμη σας.

Τι παίζει με το υδρογόνο;

Διαβάστηκε από 9477 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/9/2017

Γνωρίζετε ότι υπάρχει κι άλλος τρόπος ηλεκτροκίνησης, πέρα από τις μπαταρίες που ήδη γνωρίζουμε; Διαβάστε τι είναι το υδρογόνο, πως λειτουργεί ένα αυτοκίνητο που τροφοδοτείται με αυτό το «καύσιμο», και τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον.

 
Χωρίς ενέργεια ένα αυτοκίνητο θα ήταν αδύνατο να κινηθεί, αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Σήμερα, η πλειονότητα των αυτοκινήτων εξοπλίζεται με κινητήρες οι οποίοι τροφοδοτούνται από βενζίνη ή πετρέλαιο, ενώ δειλά-δειλά η ηλεκτροκίνηση κερδίζει όλο και μεγαλύτερο έδαφος στον χώρο του αυτοκινήτου.  Παρ` όλα αυτά, τα ερευνητικά τμήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους τροφοδοσίας, ώστε να αυξηθεί η αποδοτικότητα, να μειωθεί το κόστος και ταυτόχρονα να συμβαδίζουν με τις συνεχώς αυξανόμενες περιβαλλοντικές απαιτήσεις. 
 
Η διαδικασία παραγωγής μηχανικού έργου σε κινητήρες εσωτερικής καύσης που λειτουργούν με βενζίνη, πετρέλαιο, ή υγραέριο είναι λίγο πολύ γνωστή. Έτσι, στο συγκεκριμένο κείμενου θα ασχοληθούμε με το υδρογόνο, μία εναλλακτική πηγή ενέργειας που έχει απασχολήσει αρκετά τον κόσμο της αυτοκίνησης. Τι είναι, όμως, το υδρογόνο; Υπάρχουν σήμερα αυτοκίνητα παραγωγής που κινούνται αποκλειστικά με αυτό το χημικό στοιχείο; Ας δούμε πως λειτουργεί ένα όχημα που κινείται με υδρογόνο και τι πρόκειται να δούμε στο μέλλον!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
 • Stratos

  Το υδρογονο ειναι το επομενο βημα και ο,τι πιο πρασινο μετα τα ηλεκτρικα και φυσικα πρωτοπορος οπως και με τα υβριδικα/ηλεκτρικα ποιος αλλος; Η Toyota! Ας ελπισουμε οτι δεν θα παει χαμενη αυτη η τεχνολογια και οτι θα εξελιχθει περαιτερω και θα γινει πιο μαζικη αρα και πιο φτηνη στο μελλον.

    14
 • ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ

  Είστε σοβαροί ;;; Είναι η πρώτη φορά που σχολιάζω αν και σας διαβάζω πολλά χρόνια !!! Το υδρογόνο είναι σε ποσοστό 80% στον πλανήτη ;;; Εμπεριέχεται στο νερό που καλύπτει το 70% της επιφάνειας του πλανήτη Λίγη ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ παραπάνω παρακαλώ, στην ενημέρωση σας

   
  • autotriti

   Απάντηση: Σωστή η παρατήρησή σας, το υδρογόνο ως χημικό στοιχείο βρίσκεται σε ποσοστό περίπου 80% στο σύμπαν και όχι στη γη. Στον πλανήτη μας εμπεριέχεται κυρίως στο νερό και στους υδρογονάνθρακες! Ευχαριστούμε.

     1