το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε στην παραγωγή και κινείται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από κυψέλες καυσίμου δεν είναι άλλο από το Toyota Mirai.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε στην παραγωγή και κινείται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από κυψέλες καυσίμου δεν είναι άλλο από το Toyota Mirai.

Το πρώτο αυτοκίνητο με κυψέλες καυσίμου

49.424 Επισκέψεις στο άρθρο

Στο παρελθόν έχουν «πειραματιστεί» πολλές εταιρείες με την υδρογονοκίνηση, παρουσιάζοντας ενδιαφέρουσες ιδέες. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW και η Ford έχουν παρουσιάσει πρωτότυπα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά αντί για πετρέλαιο, βενζίνη ή φυσικό αέριο, χρησιμοποιούν ως πηγή ενέργειας το υδρογόνο. Aλλο ένα παράδειγμα είναι η Mazda, η οποία στο παρελθόν είχε παρουσιάσει μία πρωτότυπη έκδοση του RX8, το οποίο εξοπλιζόταν με περιστροφικό κινητήρα (wankel) που κινούνταν με υδρογόνο. Βέβαια, το πρώτο αυτοκίνητο που πέρασε στην παραγωγή και κινείται με ηλεκτρική ενέργεια προερχόμενη από κυψέλες καυσίμου δεν είναι άλλο από το Toyota Mirai. Το συγκεκριμένο όχημα διαθέτει δύο δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 4,9 κιλών. Η πρώτη βρίσκεται κάτω από τα πίσω καθίσματα και η δεύτερη κάτω από τον χώρο αποσκευών. Για το γέμισμα των δεξαμενών απαιτούνται μόλις 3 λεπτά, η αυτονομία αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα, ενώ η ποσότητα νερού που αποβάλλεται υπολογίζεται στα 7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα φτάνει στους 155 ίππους και, ασφαλώς, οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες επενδύουν στην έρευνα πάνω στην υδρογονοκίνηση. Τρανό παράδειγμα η συνεργασία των General Motors και Honda για τη δημιουργία καινοτόμων συστημάτων ενεργειακών κυψελών που θα τοποθετηθούν στα μελλοντικά τους αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center