1,6 BlueHDi

1,2 PureTech

Με τρία σύνολα βενζίνης και δύο diesel

10.404 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/5/2017

Το νέο Citroen C3 εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς κινητήρες βενζίνης PureTech και πετρελαίου BlueHDi του ομίλου της PSA, οι οποίοι συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων και είναι εναρμονισμένοι με τις σύγχρονες απαιτήσεις από ένα αυτοκίνητο πόλης. Κάτι που σημαίνει πως είναι εστιασμένοι στην οικονομική και πολιτισμένη λειτουργία. 
 
Ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης PureTech 1,2 λτ. είναι διαθέσιμος με απόδοση 82 ή 110 ίππων στην ελληνική αγορά, ενώ εφόσον το επιθυμείτε μπορείτε να παραγγείλετε και αυτόν με τους 68 ίππους. Τα PureTech σύνολα του PSA έχουν την ικανότητα να τραβάνε από χαμηλά, ανεβάζοντας με ευκολία στροφές, ενώ δεν εμφανίζουν δυσάρεστους κραδασμούς παρά την 3κύλινδρη φύση τους. Φυσικά η διαφορά ανάμεσα στην ιπποδύναμη των δύο συνόλων είναι εμφανής στο δρόμο και στις επιδόσεις, ωστόσο το μοτέρ των 82 ίππων στην πράξη είναι πιο οικονομικό στον τομέα του καυσίμου.
 
Ο 1,6 λίτρων BlueHDi (diesel) κινητήρας του C3 στην αρχική του έκδοση αποδίδει 75 ίππους, ενώ υπάρχει και αυτή με 100 ίππους, η οποία σαφέστατα προσφέρει το κάτι παραπάνω σε επιδόσεις στο ελαφρύ του αμάξωμα. Ο κινητήρας αυτός εφοδιάζεται με AdBlue (oυρία) καταπολέμησης των βλαβερών NOx και έχει πολιτισμένη παρουσιάζοντας επάρκεια ροπής σε όλο το φάσμα, ωστόσο στις χαμηλές στροφές ο 100άρης έχει καλύτερη απόκριση. Από την άλλη ο 75άρης έχει το πλεονέκτημα πως με εκπομπές CO2 μόλις 83 γρ./100 χλμ. δεν πληρώνει τέλη.
 
Οικονομία ή απόδοση λοιπόν; Και στις δύο περιπτώσεις τα μηχανικά σύνολα του C3 θα σας καλύψουν.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • Μαριος

    Εχω το αυτοματο shine εδω κ ενα μηνα ...... Αρχισα κ εβλεπα στο δρομο δυο μηνες που το περιμενα ιδιο με το δικο μ δν εχω δει ακομα κ εχω δει αρκετα...καλο αυτο !!!! Αυτο κ το micra τα πιο ομορφα αν επαιρνε καποιος τωρα αμαξι σ αυτη τη κατηγορια

      1