Ο Ιππότης της ασφάλτου: Pontiac Firebird Trans Am

Ο Ιππότης της ασφάλτου: Pontiac Firebird Trans Am

153.399 Επισκέψεις στο άρθρο

Η σειρά… 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ο ΚΙΤΤ είναι ένα από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα της τηλεόρασης. Για την ακρίβεια δεν ήταν ένα απλό αυτοκίνητο αλλά ο συνεργάτης του μυστικού αστυνομικού Μάικλ Νάιτ (Nτέιβιντ Χάσελχολφ) στη σειρά Knight Rider. Μαζί σχημάτισαν ένα εξαιρετικό δίδυμο ενάντια στο «κακό», με την σειρά περιπέτειας ωστόσο να έχει αρκετές ακατανόητες στιγμές για την παιδική μας ηλικία. O Knight Rider (ιππότης της ασφάλτου), παιζόταν για 4 σεζόν (από το 1982 έως το 1986), ενώ το 2008-2009 παίχτηκε και το μάλλον αποτυχημένο ριμέικ της, με μια Shelby GT500 στο ρόλο του ΚΙΤΤ. 

To αυτοκίνητο…
Ο ΚΙΤΤ ήταν το μικρό όνομα μιας Pontiac Firebird στην κορυφαία έκδοση Trans Am του 1982. Το πλήρες όνομά του ήταν Knight Industries TwoThousand. Ο ΚΙΤΤ διέθετε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, μιλούσε και επικοινωνούσε, είχε εκτινασσόμενο κάθισμα και σύστημα αυτόνομης οδήγησης (χωρίς οδηγό), με το κουμπί που τον έκανε να υπερπηδά πάνω από τα εμπόδια (turbo boost) και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων να παραμένουν ακόμα χαραγμένα στη μνήμη μας. 

*Υπήρχαν 23 αυτοκίνητα ΚΙΤΤ για τις ανάγκες της σειράς, εκ των οποίων τα 2 (ενισχυμένα) προορίζονταν  αποκλειστικά για τη χρήση στις συχνές σκηνές με άλματα. 
*Η Pontiac το 1982 έβγαλε την 3η γενιά της Firebird. Από την εμφάνισή της στη σειρά οι αντιπροσωπείες κατακλύζονταν από αιτήσεις για αισθητικά ίδια με τον ΚΙΤΤ αυτοκίνητα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

peugeot
skoda