Οι Ντιούκς: Dodge Charger

Οι Ντιούκς: Dodge Charger

153.404 Επισκέψεις στο άρθρο

Η σειρά… 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Το αφιέρωμα συνεχίζεται με άλλη μια θρυλική σειρά, τους Dukes of Hazzard. Οι Dukes ήταν 3 ξαδέρφια (ο Λουκ, ο Μπο και η Νταίζη) τα οποία «προστάτευε» ο σοφός θείος Τζέσι και τα οποία είχαν συχνά πυκνά περιπέτειες με τον νόμο. Αυτόν τον εκπροσωπούσε ο σερίφης Ρόσκο Π. Κόλτρεϊν υπό τις διαταγές του γαμπρού του -άλλης μιας απίθανης φιγούρας-, του διεφθαρμένου Μπος Χογκ που ήταν και κουνιάδος του Ρόσκο. Η σειρά παίχτηκε από τον Ιανουάριο του 1979 έως τον Φλεβάρη του 1985 και είναι ακόμα και σήμερα γνωστή για το πορτοκαλί αυτοκίνητο των Μπο και Λουκ και την όμορφη Νταίζη. 

Το αυτοκίνητο…
Ένα αυτοκίνητο που πάνω του στηρίχθηκε μια ολόκληρη σειρά, δεν γίνεται να μην έχει το δικό του ιδιαίτερο όνομα. Το Dodge Charger του 1969 της σειράς, ο θρυλικός «General Lee» ξεχώριζε από την κόρνα του (Dixie), τα «01» αυτοκόλλητα στις πόρτες -… που δεν άνοιγαν- και την σημαία του Αμερικανικού νότου, αερογραφία στην οροφή του. Ο Στρατηγός Λι είχε και εκείνος μοναδικές στιγμές στη σειρά με εντυπωσιακά άλματα και δυναμικές σκηνές από την οδήγησή του κυρίως στα χωμάτινα μονοπάτια που προσπαθούσαν να κρυφτούν τα ξαδέρφια Ντιούκ. 

Για τις ανάγκες των 146 επεισοδίων της σειράς χρησιμοποιήθηκαν παραπάνω από 300 αυτοκίνητα. Χρειάστηκε μάλιστα να χρησιμοποιηθούν και προγενέστερες ή και μεταγενέστερες εκδόσεις, τροποποιημένες ώστε να μοιάζουν στην έκδοση του Ά69.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Hyundai
vw