Τα 3 best seller μίνι στις πωλήσεις λιανικής

Τα 3 best seller μίνι στις πωλήσεις λιανικής

29.487 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2019)

Blue (μινι)Chip: Τα Fiat Panda, Hyundai i10 και Toyota Aygo είναι τα αγαπημένα μίνι μοντέλα των ιδιωτών της ελληνικής αγοράς, αποτελώντας μια μετοχή που «πληρώνει» για τις εταιρείες που τα εκπροσωπούν.

Η κατηγορία των μίνι μοντέλων εξακολουθεί να είναι από τις αγαπημένες των Ελλήνων καταναλωτών, με συγκεκριμένα μοντέλα να έχουν ξεχωρίσει στην κούρσα των πωλήσεων. Το πρώτο πεντάμηνο λοιπόν της χρονιάς το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις λιανικής είναι το  Hyundai i10 με 680 μονάδες, αφήνοντας πίσω του το Toyota Aygo με 478 πωλήσεις και τρίτο το αειθαλές Fiat Panda με 425 ταξινομήσεις.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Με την συγκεκριμένη κατηγορία να χαρακτηρίζεται από προσιτά, οικονομικά στη χρήση και με αστικό προσανατολισμό μοντέλα, μια σύγκριση αυτών που επιλέγουν κυρίως οι καταναλωτές έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Γι αυτό το σκοπό επιλέξαμε τις βασικές τους εκδόσεις και πιο συγκεκριμένα τα Fiat Panda 1,2 λτ. με 69 ίππους, το 1.000άρι Hyundai i10 των 65 ίππων και το Toyota Aygo με τον επίσης 1.000άρη κινητήρα των 72 ίππων.

Σχεδίαση: Πιο μοντέρνο το Toyota Aygo
Με διαστάσεις που βρίσκονται κοντά στα 3,5 μ., αναμφίβολα το πρώτο που θα προσέξει κάποιος είναι το πολύ μικρό μέγεθος των τριών μοντέλων. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους σχεδιαστές τους, να εφαρμόσουν ένα design, στοχεύοντας κυρίως προς το νεανικό κοινό. Έτσι, είναι μοντέρνα, ελκυστικά και με παιχνιδιάρικη αισθητική.

Ο trendy χαρακτήρας είναι πιο έντονος στο Aygo (το μοναδικό που προσφέρεται και σε 3θυρο), με το «Χ» της μάσκας του να τονίζεται από μια τρισδιάστατη αισθητική και τα νέα LED φώτα ημέρας να του προσδίδουν μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή. Τα μαύρα πλαστικά κάτω από τα φώτα και ο φαρδύτερος προφυλαχτήρας και κυρίως οι έντονες ακμών του αμαξώματος, του χαρίζουν ένα πιο «άγριο» λουκ, ενώ οι αρκετές επιλογές εξατομίκευσης, σας επιτρέπουν να το προσαρμόσετε στο δικό σας στιλ.

Από την άλλη το i10 με τα ιδιαίτερα φώτα (αυτά της ημέρας εδράζουν στην πολυγωνική γρίλια που κατεβαίνει χαμηλά στον προφυλακτήρα) και τις πολλές νευρώσεις να ξεχωρίζουν, σε συνδυασμό με τις απαλές καμπύλες της «ρέουσας γλυπτικής», που ακολουθεί η σχεδιαστική γλώσσα της Hyundai, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα αρκετά ελκυστικό.

Τέλος το Panda έχει μια χαρακτηριστική ψηλόλιγνη φιγούρα σχεδιασμένη σε τετραγωνισμένο μοτίβο, το οποίο κυριαρχεί σχεδιαστικά σε πολλά μέρη του ιταλικού μοντέλου, από τα φώτα και τις ζάντες, μέχρι τα φινιστρίνια στα πίσω παράθυρα και τους θόλους των τροχών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

PEIRAIOS LEASING
test center