Τα πλεονεκτήματα της αεριοκίνησης

Τα πλεονεκτήματα της αεριοκίνησης

124.411 Επισκέψεις στο άρθρο (7/5/2016)

Οικονομία έως και 60% σε σχέση με άλλα καύσιμα
Μηδενικές εκπομπές μικροσωματιδίων PM
Το φυσικό αέριο αποτελεί ένα νέο καύσιμο και την ταχύτερα αναπτυσσόμενη μορφή πρωτογενούς ενέργειας διεθνώς και αποτελεί τη «γέφυρα» διαχρονικής μετάβασης από τις συμβατικές στις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
To φυσικό αέριο ΔΕΝ μπορεί να νοθευτεί καθώς παρέχεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς κατευθείαν από το εθνικό σύστημα μεταφοράς στα πρατήρια.
Το φυσικό αέριο δεν περιέχει θείο, ίχνη μετάλλων και τοξικά πρόσθετα μολύβδου ή βενζολίου που θεωρούνται ιδιαίτερα καρκινογόνες ουσίες. 
Με τη χρήση του φυσικού αερίου εκλύονται -25% CO2, -35% μικροσωματίδια, -75% αρωματικοί υδρογονάνθρακες και -53% οξείδια του αζώτου (ΝΟx) σε σχέση με την αμόλυβδη βενζίνη. 

Δίκτυο 16 πρατηρίων
Ακολουθώντας τα «βήματα» της Ευρώπης και των ΗΠΑ, όπου λειτουργούν ήδη πάνω από 25.000 πρατήρια CNG και LNG, η ΔΕΠΑ επεκτείνει διαρκώς και το δίκτυο στην Ελλάδα, με δύο πρατήρια σε Ρέντη και ¶νω Λιόσια να είναι υπό κατασκευή και άλλα 4 στο στάδιο της αδειοδότησης, σε Παιανία, ¶λιμο, Ηλιούπολη, Ασπρόπυργο και Πειραιά, για ένα συνολικό αριθμό 16 πρατηρίων.

«Πράσινη» και η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Με τα δύο νέα πρατήρια φυσικού αερίου στη Λάρισα και το Βόλο να προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα σε Αθήνα (Ανθούσα, Νέα Φιλαδέλφεια και ¶νω Λόσια) και Θεσσαλονίκη (Πυλαία και Νέα Μαγνησία), η κάλυψη της βασικής διαδρομής της χώρας, είναι πλέον εύκολη και εύχρηστη για ιδιώτες και επαγγελματίες, που διασχίζουν την Εθνική Οδό Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Hyundai
vw