3 φωτογραφίες »

Το μικρομεσαίο VF31.

Tα SUV από το Bιετνάμ που έρχονται στην Ευρώπη

11.765 Επισκέψεις στο άρθρο (27/1/2021)

Η VinFast παρουσίασε τα τρία νέα SUV μοντέλα που θα έρθουν στην Ευρώπη σταδιακά, ξεκινώντας από ένα οικογενειακό SUV που ίσως αποτελέσει το φθηνότερο μοντέλο της κατηγορίας του.


Tα πρώτα της τρία ηλεκτρικά SUV παρουσίασε η βιετναμέζικη εταιρεία VinFast με ονόματα VF31, VF32 και VF33 για την μικρομεσαία, την μεσαία και την μεγάλη κατηγορία αντίστοιχα.

Η εταιρεία θέλει να αρχίσει να παίρνει παραγγελίες στο Βιετνάμ τον Μάϊου και ελπίζει να έρθει στην Ευρώπη μέχρι τα τέλη του 2021, ώστε να ξεκινήσει την διάθεση του μικρότερου SUV, VF31, από την άνοιξη του 2022, για να ακολουθήσουν το καλοκαίρι του ίδιου έτους τα άλλα δύο μεγαλύτερα μοντέλα της.

Και τα τρία αυτοκίνητα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και έχουν γίνει γνωστά για τα υψηλού επιπέδου αυτόνομα συστήματα οδήγησης με τα οποία θα προσφέρονται. Το VF31 έχει μήκος κοντά στα 4,3 μέτρα και εξοπλίζεται με μια μπαταρία 42 kWh που προσφέρει αυτονομία 300 χιλιομέτρων και με ένα ηλεκτρικό μοτέρ 115 ίππων. Το VF32 έχει μήκος 4,75 μέτρα και παίρνει ισχύ από ένα μοτέρ 204 ίππων σε συνδυασμό με μια μπαταρία που προσφέρει 500 χιλιόμετρα αυτονομία ενώ το μεγαλύτερο VF33 έχει μήκος 5,1 μέτρα, η ισχύς του ξεπερνά τα 400 άλογα και προσφέρει αυτονομία 550 χιλιομέτρων.

Η VinFast ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους βιετναμέζικους ομίλους και ισχυρίζεται πως έχει συνεργαστεί με την Pininfarina για την σχεδίαση των αυτοκινήτων της και με γνωστές γερμανικές εταιρείες για τα κινητήρια σύνολά τους.

Πληροφορίες για τις τιμές δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή αλλά είναι στόχος της εταιρείας, τα αυτοκίνητά της να πωλούνται πιο φθηνά από τους ανταγωνιστές τους.
 

Toyota
moto