Σημαντική αύξηση είδαν τα λειτουργικά κέρδη της Hyundai το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Τα SUV «οδηγούν» σε κέρδη τη Hyundai

1.597 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2019)

Σημαντική αύξηση είδαν τα λειτουργικά κέρδη της Hyundai το πρώτο εξάμηνο του 2019, με την εισαγωγή νέων SUV στις παγκόσμιες αγορές να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό.

Όπως ανακοίνωσε η κορεατική μάρκα τα λειτουργικά της κέρδη για το πρώτο μισό του 2019 αυξήθηκαν κατά 26%, ενώ τα καθαρά κέρδη Απριλίου-Ιουνίου είδαν αύξηση 31%, ποσοστό που αποτελεί ρεκόρ τα τελευταία επτά χρόνια. Όπως είναι φυσικό η Hyundai θέλει να διατηρήσει τις αυξητικές τάσεις και για αυτό το λόγο σχεδιάζει να προσφέρει περισσότερα SUV μοντέλα, με στόχο να καλύψει, αν όχι όλο, το μεγαλύτερο κομμάτι της ζήτησης των αγορών.
 
Η πρώτη αγορά που αναμένεται να επωφεληθεί από αυτό θα είναι η αμερικάνικη καθώς είναι η μεγαλύτερη αιτία της αύξησης των κερδών της Hyundai. Η Genesis επιβεβαίωσε ότι θα προσφέρει το πρώτο της SUV στην αγορά πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ η Hyundai θα διαθέσει το νέο μικρό SUV Venue μέχρι το φθινόπωρο.
 
Από κει και πέρα οι καλές επιδόσεις της Hyundai στην Κορέα και τις ΗΠΑ έρχονται να αντισταθμίσουν την ύφεση των πωλήσεων στην Κίνα. Υπεύθυνος για αυτό σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα μέσα είναι ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Hyundai και μελλοντικός πρόεδρος, Euisun Chung. Ο Chung θεωρείται ο ιθύνων νους της όλης ανάπτυξης του εμπορικού ονόματος της Hyundai, φέρνοντας μάλιστα πολλά ξένα στελέχη στη μάρκα, η οποία μέχρι τότε κυριαρχούνταν από Κορεάτες.  
 
Τέλος επιστρέφοντας στα αυτοκίνητα και την κατηγορία των SUV, να θυμίσουμε πως η Hyundai εργάζεται πάνω στην κατασκευή ενός νέου ευρωπαϊκού μοντέλου, με τις φήμες να αναφέρουν πως πρόκειται για μία εκδοχή του Venue, αλλά αποκλειστικά για την γηραιά ήπειρο.

Toyota
test center