Στη φωτογραφία διακρίνουμε ένα πρωτότυπο Nissan Leaf με την τεχνολογία Autonomous Drive, η οποία θα περάσει στην παραγωγή από το τέλος του 2016.

Στη φωτογραφία διακρίνουμε ένα πρωτότυπο Nissan Leaf με την τεχνολογία Autonomous Drive, η οποία θα περάσει στην παραγωγή από το τέλος του 2016.

Τα ημι-αυτόνομα μοντέλα της Nissan

3.452 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2014)

Σε δύο χρόνια από τώρα, η Nissan θα ξεκινήσει να εξοπλίζει τα μοντέλα της με συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης, τα οποία θα διευκολύνουν τον οδηγό, δίχως να τον απαλλάσσουν πλήρως από την «υποχρέωση» να οδηγεί.

Σε μία πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ο CEO της Nissan, κος Carlos Ghosn, είπε πως η εταιρεία του θα λανσάρει τα πρώτα οχήματα με αυτόνομες λειτουργίες μέχρι το τέλος του 2016. Το πρώτο σύστημα θα είναι ένας πιλότος για μποτιλιαρισμένους δρόμους, το οποίο θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να οδηγείται μόνο του σε τέτοιες συνθήκες. Περίπου την ίδια περίοδο, η Nissan θα παρουσιάσει ένα πλήρος αυτόματο σύστημα στάθμευσης, που θα επιτρέπει στο μοντέλο που το φέρει να παρκάρει από μόνο του.Το 2018, πάλι, η ιαπωνική φίρμα σχεδιάζει να προσφέρει ένα σύστημα ημι-αυτόματης οδήγησης, το οποίο θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αλλάζει λωρίδα από μόνο του, όταν αυτό διαγνώσει ενδεχόμενο κίνδυνο. Μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, το εν λόγω σύστημα θα εμπλουτιστεί με λειτουργία διασταύρωσης, όπου το αυτοκίνητο θα τα καταφέρνει δίχως τη συνδρομή του οδηγού του.Στη Nissan δεν παρέλειψαν να τονίσουν πως, αντίθετα με τα projects των τελείως αυτόνομων οχημάτων που δοκιμάζονται αυτόν τον καιρό, στα δικά τους μοντέλα ο οδηγός θα παραμένει ο «κύριος» του αυτοκινήτου του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center