Τα καθίσματα που ξεγελούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο

1.825 Επισκέψεις στο άρθρο (17/1/2020)

H Jaguar Land Rover αναπτύσσει καθίσματα που θα ξεγελούν τον εγκέφαλο και θα τον κάνουν να νομίζει πως ο οδηγός περπατάει ενώ οδηγεί.

Μια νέα πατέντα αναπτύσσει η Jaguar Land Rover με σκοπό να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την καθιστική ζωή που κάνουν οι περισσότεροι από εμάς.

Η JLR δοκιμάζει ένα κάθισμα που έχει την ικανότητα να μορφοποιείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να κάνει το μυαλό το επιβάτη να πιστεύει πως περπατά ενώ στην πραγματικότητα βρίσκεται καθισμένος μέσα στο αυτοκίνητο. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως για να λειτουργήσει αυτό, πρέπει το κάθε κάθισμα να είναι «ραμμένο» στα μέτρα κάθε επιβάτη.

Η Jaguar Land Rover ισχυρίζεται πως 1,4 δις ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, λόγω του τρόπου ζωής τους, έχουν αδύναμους μυς σε πόδια, γλουτούς και γοφούς. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού οι οδηγοί εκεί διανύουν 235 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα.

"Η ευημερία των πελατών και των εργαζομένων μας βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των τεχνολογικών ερευνητικών μας έργων", δήλωσε ο επικεφαλής ιατρός της Jaguar Land Rover, Δρ. Steve Iley. «Χρησιμοποιούμε την τεχνογνωσία μας για να αναπτύξουμε το κάθισμα του μέλλοντος που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος που επηρεάζει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο».
 

PEIRAIOS LEASING
test center