3 φωτογραφίες »

Τα μοτέρ του ανανεωμένου Kia Stinger

4.665 Επισκέψεις στο άρθρο (27/8/2020)

Aυτές είναι οι τρεις επιλογές κινητήρων με τις οποίες μπορεί κάποιος να αποκτήσει το sportscar της Κia. Ο ένας όμως δεν αφορά την Ευρώπη.


H Kia προχώρησε στην παρουσίαση των πρώτων εικόνων του ανανεωμένου Stinger πριν από δύο βδομάδες κάνοντας γνωστές τις αλλαγές που αυτό θα φέρει μαζί του στο κομμάτι της σχεδίασης και του εξοπλισμού, ωστόσο παρέλειψε επίτηδες να αναφερθεί στο τι θα συμβεί μέσα στο μηχανοστάσιο.

Η μάρκα λοιπόν αναφέρει τώρα πως το ανανεωμένο Stinger θα προσφέρεται με τρία υπερτροδοφοτούμενα μοτέρ βενζίνης που όλα τους προσφέρουν κοφτερή επιτάχυνση, άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού και υψηλή ποιότητα ευχαρίστησης στα θέλω του οδηγού.

Νέος είναι ένας Smartstream T-GDi κινητήρας 2,5 λίτρων με απόδοση 304 άλογα και 422 Nm ροπής, ωστόσο η επιλογή αυτή αφορά μόνο την Βόρεια Αμερική και δεν θα την δούμε στην Γηραιά Ήπειρο. Αντιθέτως, το παρών θα δίνει ο twin-turbo Τ-GDi της οικογένειας «Lambda» που λαμβάνει τώρα σύστημα Electronic Variable Exhaust Valve που προσφέρει καλύτερο και πιο βαρύ ήχο στο mode Sport και πιο ήσυχες νότες στα mode Εco και Comfort. Επίσης, η ισχύς αυξάνεται κατά 3 άλογα και φτάνει συνολικά τα 373 άλογα και τα 510 Nm ροπής. Τέλος, είναι διαθέσιμος ο 2λιτρος «Theta» κινητήρας με απόδοση 255 άλογα και 353 Nm ροπής. Όλες οι επιλογές συνδυάζονται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Kia ελπίζει πως οι αλλαγές που έχουν γίνει θα του δώσουν την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται οι πωλήσεις του, εν μέσω πολλών φημών για το μέλλον του. Το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ευρώπη αναμένεται στα τέλη του 2020.
 

Toyota
moto