Το νέο Focus RS σύμφωνα με τον X-Tomi.

Το νέο Focus ST σύμφωνα με τον X-Tomi.

Τα νέα Ford Focus ST και RS;

4.982 Επισκέψεις στο άρθρο (11/4/2018)

Μπορεί η 4η γενιά του Ford Focus να μην έχει παρά μόνο λίγες ώρες που αποκαλύφθηκε και επίσημα στο κοινό, ωστόσο κάποιοι έχουν ήδη προχωρήσει στο επόμενο βήμα, δημοσιεύοντας τα σχέδια του νέου μοντέλου στις εκδόσεις ST και RS.

Ο λόγος γίνεται για τα δύο νέα σχέδια που έδωσε στο φως της δημοσιότητας ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi, δίνοντας έτσι τη δική του ιδέα για το πώς έχει φανταστεί τις δύο ισχυρές εκδόσεις του μοντέλου.
 
Όπως είναι φυσικό το σχέδιο είναι εκείνο που συναντάμε στο νέο Focus, με τον καλλιτέχνη να έχει δώσει ένα χρυσαφί χρώμα αλλά και μια κυψελωτή γρίλια στο ST, ενώ το RS έχει λάβει ακόμα πιο άγρια εμφάνιση με μία διαφορετική γρίλια αλλά και ένα πιο επιθετικό και αεροδυναμικό σχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ στο πίσω μέρος φαίνεται και μία μεγαλύτερη αεροτομή από την διακριτική που έχει το ST.
Και τα δύο μοντέλα έρχονται με ζάντες αλουμινίου, ενώ τέλος αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τοποθετηθεί και χρωματισμένες δαγκάνες φρένων.
 
Σε ότι αφορά τις μέχρι τώρα φήμες που υπάρχουν σχετικά με τους κινητήρες των δύο εκδόσεων, το νέο Focus ST λέγεται ότι θα αποφύγει τον κινητήρα 2.0 λίτρων για να δημιουργήσει χώρο για τη μικρότερη μονάδα των 1.5 λίτρων, ενώ το ισχυρότερο όλων των Focus, RS, όπως όλα δείχνουν θα πάρει τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2.3 λίτρων, ο οποίος θα συνεργάζεται με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα, που θα του προσφέρουν περισσότερη ισχύ από αυτή των 400 ίππων και ροπή 576 Nm.
 
Τέλος αναμένουμε ότι τόσο το ST όσο και το RS θα είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα εξερχόμενα μοντέλα. 

Mercedes
moto