Τα πιο επικίνδυνα τραγούδια για την οδήγηση

3.516 Επισκέψεις στο άρθρο (20/11/2018)

Tα πέντε πιο επικίνδυνα δημοφιλή τραγούδια που μπορεί να ακούσει ένας οδηγός έγιναν γνωστά μετά από πρόσφατη έρευνα. Δείτε επίσης ποια είναι τα περισσότερο ασφαλή.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για τους φίλους του αυτοκινήτου από το να οδηγούν και ταυτόχρονα να ακούν την αγαπημένη τους μουσική στη δια πασών ακόμα και όταν βρίσκονται πηγμένοι στην κίνηση της Αθήνας.

Μια νέα έρευνα όμως που έγινε από την πιστωτική εταιρεία Moneybarn αποκαλύπτει πως η μεγάλη πλειοψηφία των αγαπημένων τραγουδιών των οδηγών είναι στην πραγματικότητα επικίνδυνα για αυτούς. Ο λόγος είναι ότι η μουσική που αποτελείται από περισσότερα από 120 ΒPM (χτύπους ρυθμού ανά λεπτό) μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην οδήγηση, κάνοντας τον οδηγό πιο επιθετικό, ανυπόμονο και απρόσεχτο.
 
Ο διευθυντής Μarketing της Moneybarn δήλωσε: «Aν καταλάβεις ότι αποσπάται η προσοχή σου από τα τραγούδια που παίζουν στο ράδιο τότε πρέπει να το αλλάξεις». Η έρευνα αυτή εξέτασε τα 96 πιο δημοφιλή τραγούδια του Spotify και επέλεξε τα πέντε πιο επικίνδυνα αλλά και τα πέντε πιο ασφαλή τραγούδια που μπορείς να ακούσει ο οδηγός χωρίς να χαθεί η προσοχή του.

Τα 5 πιο επικίνδυνα τραγούδια είναι τα
1. American Idiot – Green Day
2. Party in the U.S.A – Miley Cyrus
3. Mr. Brightside – The Killers
4. DonΆt Let Me Down – The Chainsmokers
5. Born to Run – Bruce Springsteen

Και τα 5 πιο ασφαλή:
1. Stairway to Heaven – Led Zeppelin
2. Under the Bridge – Red Hot Chili Peppers
3. GodΆs Plan - Drake
4. Africa – Toto
5. Location – Khalid

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα, ενώ τονίζει πως ο ρυθμός του τραγουδιού πρέπει να είναι αργός για να είναι ασφαλής για τον οδηγό, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι χαμηλά σε ένταση, καθώς αποκαλύφθηκε ότι όσο πιο δυνατά ακούει ο οδηγός την μουσική του τόσο πιο γρήγορες αντιδράσεις έχει.

NEO TRAFIC
skoda