Μετά από 4 χρόνια ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τo μικρομεσαίο της Mercedes που θα αντικατασταθεί από την ολοκαίνουρια 4η γενιά μέσα στο 2018.

Η νέα γενιά της Α-Class συνδυάζει με ακόμα πιο περίτεχνο τρόπο τον εκλεπτυσμένο της αέρα με τα δυναμικά της στοιχεία.

Η βασική 11άδα των premium αφίξεων του 2018

46.012 Επισκέψεις στο άρθρο

Δείτε 10+1 καυτά premium μοντέλα που περιμένουμε μέσα στο 2018. Από γρήγορα μικρομεσαία, μέχρι κυριλέ και sport SUV αλλά και ένα σκληροτράχηλo off-road μοντέλο.

Τα premium αυτοκίνητα έχουν καταφέρει και έχουν απλώσει τα «πλοκάμια» τους σε όλες τις κατηγορίες ξεφεύγοντας από το πάλαι ποτέ περιορισμένο τους πεδίο, να σχετίζονται αποκλειστικά με μεγάλες λιμουζίνες. Η πολυτέλεια και η υψηλή ποιότητα κατασκευής έχει περάσει έτσι πλέον στα καθημερινά μας αυτοκίνητα, με τις παραδοσιακές «δυνάμεις» των premium να διαθέτουν προτάσεις για όλα τα βαλάντια. Πλέον συναντάμε για παράδειγμα αρκετά μικρομεσαία crossover με premium χαρακτήρα που μάλιστα έχουν και σημαντική πορεία στην αγορά. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τα μελλοντικά σχέδια των βασικών premium κατασκευαστών για τα επόμενα χρόνια, με αυτοκίνητα από την μικρομεσαία κατηγορία, την crossover/SUV και κλείνουμε με ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σπορ αυτοκίνητα στην επόμενη γενιά του. 

Mercedes A-Class: Από τo A ξεκινά η… πολυτέλεια

To entry level μοντέλο της Mercedes στην επόμενη γενιά του έρχεται μεγαλύτερο, πιο ώριμο σε όλους τους τομείς και με ευρεία γκάμα αμαξώματος να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του.


Whats new 
- Αναμένεται μέσα στο 2018
- Με ευρεία γκάμα αμαξωμάτων
- Πιο μεγάλη σε διαστάσεις
- Πιο ποιοτική και πολυτελής

Η A-Class της Mercedes στην 3η γενιά της κατάφερε να μπει πειστικά στην αγορά ως το entry level μοντέλο της φίρμας με το αστέρι. Μετά από 4 χρόνια όμως ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τo μικρομεσαίο της Mercedes που θα αντικατασταθεί από την ολοκαίνουρια 4η γενιά μέσα στο 2018. Αυτή, θα πάει την Mercedes ένα βήμα πιο πέρα λανσάροντας επιπλέον εκδόσεις αμαξώματος από τις 3 διαφορετικές της υπάρχουσας γενιάς (5θυρη, crossover GLA, 4θυρη κουπέ CLA). 

Εμφάνιση: Mε ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση
Η νέα γενιά της A-Class συνεχίζει πάνω στο «επιθετικό» σχεδιαστικό προφίλ της υπάρχουσας, όμως όπως μπορούμε να δούμε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ολοκαίνουριο μπροστινό μέρος, με πιο αιχμηρής σχεδίασης φωτιστικά σώματα LED καθώς και στην νέα μάσκα και προφυλακτήρα. Η μάσκα συνεχίζει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μέσω του μεγάλου όγκου της, ενώ στο πίσω μέρος αναμένεται το ίδιο δυναμική, με νέα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρα. Συνολικά, η αισθητική της νέας A-Class χαρακτηρίζεται πλέον από τις καθαρές έντονες γραμμές της με αποτέλεσμα να παραμένει εκλεπτυσμένη αλλά και πιο «ευχάριστη» στο μάτι. 

Πιο ποιοτική, πιο ευρύχωρη και πιο σύγχρονη στο εσωτερικό της 
Η νέα Mercedes A-Class θα είναι σημαντικά αναβαθμισμένη, ειδικά στο εσωτερικό της, όπου στα πρότυπα της μεγαλύτερης C-Class θα τοποθετηθούν ακόμα ποιοτικότερα υλικά αναβαθμίζοντας και τον πολυτελή της χαρακτήρα. Το high-tech κλίμα θα ενισχύσουν τεχνολογίες όπως το head-up display, αλλά και το νέο σύστημα infotainment. Έμφαση θα δοθεί και στην πρακτικότητα της καμπίνας, η είσοδος στο πίσω τμήμα της οποίας, θα διευκολυνθεί από τις μεγαλύτερες πόρτες. Επιπλέον, αναμένουμε περισσότερο «αέρα» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών, ενώ μεγαλύτερος θα είναι και ο χώρος αποσκευών από τα 341 λίτρα της υπάρχουσας. 

Στην MFA πλατφόρμα και με μεγαλύτερη γκάμα κινητήρων
H νέα A-Class θα πατήσει στη νέα αρθρωτή προσθιοκίνητη πλατφόρμα της Mercedes (MFA) και θα διαθέτει διευρυμένη γκάμα κινητήρων. Αυτοί θα ξεκινούν από τους 109 ίππους της τωρινής A 180 d ενώ μέχρι την κορυφαία διτούρμπινη έκδοση AMG A 50 που θα αποδίδει 450 ίππους, αναμένεται άλλη μια έκδοση AMG (Α 43 AMG) με περίπου 300 άλογα. Στη γκάμα θα βρίσκεται και μια plug-in υβριδική έκδοση, που στοχεύει σε ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. Ανάλογα με την έκδοση θα υπάρχει μηχανικό 6άρι κιβώτιο και αυτόματο διπλού συμπλέκτη 9 ταχυτήτων.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Toyota
test center