7 φωτογραφίες »

Η παραγωγή του hypercar θα περιοριστεί σε μόλις 15 μονάδες.

Τα σκίτσα που αποκαλύπτουν τη νέα McLaren Sabre

4.089 Επισκέψεις στο άρθρο (1/12/2020)

Τα σκίτσα της νέας McLaren Sabre ήρθαν στο φως της δημοσιότητα και μας παρουσιάζουν μία συνολική εικόνα του νέου Ultimate Series μοντέλου της βρετανικής μάρκας. Δείτε τα!

Τον Οκτώβρη που μας πέρασε η νέα McLaren Sabre είχε εντοπιστεί στο δρόμο από κατασκόπους φέροντας ωστόσο πλήρες καμουφλάζ. Πλέον έχουμε στη διάθεσή μας και τα σκίτσα του μοντέλου, τα οποία διέρρευσαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας από κάθε οπτική γωνία την εξωτερική εμφάνιση της νέας McLaren.
 
Όπως παρατηρούμε ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα «αιχμηρό» μπροστινό άκρο με  λεπτούς προβολείς. Από το πλάι ξεχωρίζουν οι μεγάλοι αεραγωγοί, όπως και τα «μισά» ανοιγώμενα παράθυρα, παρόμοια με αυτά της Senna που επικεντρώνεται στην πίστα. Στο πίσω άκρο του αυτοκινήτου βλέπουμε το κάλυμμα του κινητήρα που ενσωματώνει τους αεραγωγούς, μία τεράστια αεροτομή, ένα κεντρικό αεροδυναμικό πτερύγιο καρχαρία και έναν επιβλητικό διαχύτη.    
 
Αναφορικά με το σύστημα κίνησης η βρετανική μάρκα δεν έχει γνωστοποιήσει κάποια πληροφορία, όμως η φημολογία αναφέρει πως θα χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με διπλό τούρμπο που θα στέλνει την ισχύ του στους πίσω τροχούς και ένα ζευγάρι ηλεκτρικών κινητήρων που βρίσκονται σε κάθε έναν από τους εμπρός τροχούς. Η ισχύς θα ανέρχεται στα 1.150 άλογα και 1.275 Nm ροπής, κάτι που ίσχυε για το πρωτότυπο Ultimate Vision GT από το οποίο και εμπνέεται. Εάν όλα τα παραπάνω επιβεβαιωθούν και στην πράξη, αυτό θα κάνει τη Sabre το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας.
 
Υποστηρίζεται ότι η παραγωγή του hypercar θα περιοριστεί σε μόλις 15 μονάδες με την τιμή του να ορίζεται κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Toyota
moto