6 φωτογραφίες »

Η SCV12 περιορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα.

Τα σχέδια της Lamborghini SCV12

2.463 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2020)

Με την αεροτομή στο πίσω μέρος να βγάζει μάτι, τα αρχικά σκίτσα της Lamborghini SCV12 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και σας τα παρουσιάζουμε.

Οι εικόνες που βλέπετε αφορούν τα σκίτσα που κατατέθηκαν από το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini, Squadra Corse στα αρμόδια ευρωπαϊκά γραφεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πνευματικής ιδιοκτησίας, προκειμένου να κατοχυρώσουν το μοντέλο. Μία κίνηση που έγινε τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και λίγο αργότερα οι εικόνες ήρθαν στη δημοσιότητα μέσω του Taycan EV Forum.
 
Δεδομένου ότι η SCV12 περιορίζεται αποκλειστικά για χρήση στην πίστα δε χρειάζεται να συμμορφώνεται με τους ισχύοντες νόμους για χρήση στο δρόμο και έτσι οι σχεδιαστές είχαν την ευχέρεια να σχεδιάσουν με μεγαλύτερη ελευθερία το μοντέλο τους. Βλέπουμε άλλωστε πως δεν έχει καν τους παραδοσιακούς προβολείς, παρά μόνο κάτι μικρά φωτιστικά σώματα στον προφυλακτήρα.
 
Οι αεραγωγοί είναι αρκετοί, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι η τεράστια αεροτομή στο πίσω μέρος και ο αεροδυναμικός διαχύτης. Παράλληλα στο πίσω μέρος βλέπουμε τους σχεδιαστές να συνεχίζουν την εγκατάσταση μικρών εξάγωνων φωτιστικών σωμάτων. Όσο για τις δύο απολήξεις της εξάτμισης μας παραπέμπουν στον πιο ισχυρό V12 κινητήρα της ιταλικής φίρμας με ισχύ άνω των 830 ίππων.
 
Κλείνοντας να θυμίσουμε πως η SCV12 πρόκειται για ένα όχημα που αναπτύχθηκε από το τμήμα Squadra Corse της Lamborghini που είναι υπεύθυνο για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της εταιρείας και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Sant`Agata Bolognese. Η επίσημη αποκάλυψη έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό το καλοκαίρι.       

Toyota
test center