• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

H Μercedes C180 είναι ένα από τα πολλά μοντέλα της γερμανικής φίρμας, που χρησιμοποιεί τον πολύ καλό 1,6 turbo κινητήρα βενζίνης, που ξεχωρίσαμε.

Μόλις στις 1.200 σ.α.λ. αποδίδει τη μέγιστη ροπή του ο 1,6 turbo βενζίνης της Mercedes-Benz. Tύφλα να έχει το diesel.

Mercedes-Benz:1,6 turbo 156 PS

Διαβάστηκε από 26016 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/5/2017

Σε ποια μοντέλα «μπαίνει» σήμερα: Α-Class, B-Class, C-Class, E-Class, CLA, GLA, SLC
O 1,6 λτ. turbo κινητήρας της Mercedes-Benz είναι διαθέσιμος τόσο σε διαμήκη έκδοση για την πισωκίνητη C-Class (κωδικός M274), όσο και σε εγκάρσια (κωδικός M270),  που εξυπηρετεί την A-Class και την B-Class, αμφότερες με κίνηση μπροστά. Προσφέρεται σε 2 εκδόσεις, 122 και 156 ίππους και ξεχωρίζουμε τη δεύτερη λόγω της υψηλής απόδοσης, ο οποία μάλιστα  δεν επηρεάζει την πλούσια ροπή (250 Nm ροπής από τις μόλις 1.200 μέχρι τις 4.000 σ.α.λ.). Με άμεσο ψεκασμό, εξελιγμένους εγχυτήρες και turbo, o κινητήρας συνδυάζει την απόδοση με την χαμηλή κατανάλωση, αλλά και την…ηλεκτρική λειτουργία από το ρελαντί σχεδόν. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΣΤΟΣ

    Ξεχάσατε να βάλετε τον 1400 diesel με τους 90 ίππους της ΤΟΥΟΤΑ που έχει φορεθεί και φοριέται καθημερινά σε χιλιάδες YARIS, AURIS, COROLLA. Αυτοί οι κινητήρες που αναφέρεται ισχύουν για την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι κινητήρες που βλέπουμε καθημερινά σε αυτοκίνητα. Στην Ευρώπη όμως είναι άλλοι οι κινητήρες της καθημερινότητας.

      2