• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το Opel Astra είναι ένα από τα μοντέλα της Opel, που χρησιμοποιεί τον 1,6 CDTi turbodiesel, που έχει το ρεκόρ απόδοσης σε αυτά τα κυβικά με μονό turbo.

Χάρη στον αντικραδασμικό άξονα, που διαθέτει, ο 1,0 Ecotec είναι ο πιο πολιτισμένος σε λειτουργία 3 κύλινδρος στην αγορά.

Opel: 1,0 Ecotec 115 PS & 1,6 CDTi 136 PS (diesel)

Διαβάστηκε από 26019 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 21/5/2017

Σε ποια μοντέλα «μπαίνει» σήμερα: Οpel ADAM, Opel Corsa, Opel Astra (105 PS)
H Οpel ακολούθησε τη μόδα των 3κύλινδρων, turbo κινητήρων 1,0 λτ παρουσιάζοντας όμως μια ξεχωριστή πρόταση, αφού ο 1,0 Ecotec διαθέτει αντικραδασμικό άξονα. Σαν αποτέλεσμα, η λειτουργία του είναι εντυπωσιακά πολιτισμένη και με μηδενικούς κραδασμούς, που συνήθως χαρακτηρίζουν τα 3κύλινδρα σύνολα. Ο κινητήρας είναι διαθέσιμος στην ελληνική αγορά με 105 ή 115 ίππους. Ένας χαρισματικός μικρός κινητήρας με δύναμη, ευρύ φάσμα ωφέλιμης λειτουργίας και συγκρατημένη κατανάλωση σε φυσιολογικούς ρυθμούς κίνησης. Από την diesel γκάμα ξεχωρίζουμε φυσικά τον 1,6 CDTi, που έχει κορυφαία απόδοση 136 ίππων (υπάρχει και σε 110 ίππους) και ροπή 320 Nm τιμές κορυφαίες στον κυβισμό και με 1 turbo. O κινητήρας αυτός μπαίνει σήμερα στα Astra, Mokka X, Zafira Tourer και Insignia Grand Sport.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
  • ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΑΣΤΟΣ

    Ξεχάσατε να βάλετε τον 1400 diesel με τους 90 ίππους της ΤΟΥΟΤΑ που έχει φορεθεί και φοριέται καθημερινά σε χιλιάδες YARIS, AURIS, COROLLA. Αυτοί οι κινητήρες που αναφέρεται ισχύουν για την Ελλάδα, αλλά υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι κινητήρες που βλέπουμε καθημερινά σε αυτοκίνητα. Στην Ευρώπη όμως είναι άλλοι οι κινητήρες της καθημερινότητας.

      2