Στη Θεσσαλονίκη με την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στη Θεσσαλονίκη με την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E

101.252 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2022)

Ταξίδι με ηλεκτρικό: Από τις πιο συχνές απορίες είναι το πόση αυτονομία έχω και το πού - πώς θα φορτίσω. Για να τις απαντήσουμε, ταξιδεύουμε μέχρι τη Θεσσαλονίκη με την Ford Mustang Mach-E. Μπορείς να φτάσεις χωρίς ενδιάμεση φόρτιση; Υπό ποιες προϋποθέσεις; Και τελικά αξίζει;

Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω με ηλεκτρικό!

Πώς είναι τα ηλεκτρικά στο ταξίδι; Πόση αυτονομία έχουν; Με τι ταχύτητα πρέπει να πηγαίνω; Με ανοικτό το air condition ή τα παράθυρα κατεβασμένα; Και πού θα φορτίσω; Και αν βρω άλλον να φορτίζει μπροστά μου, τι θα κάνω και πόσο θα περιμένω; Πόσο καλό είναι το δίκτυο δημόσιων φορτιστών; Πώς θα πληρώσω; Χρειάζεται ειδική εφαρμογή; Και το σημαντικότερο: Πόσο θα μου κοστίσει όλο αυτό σε ευρώ; Θα πρέπει επίσης να έχω προγραμματίσει κάτι από πριν ή απλά φορτώνω τις αποσκευές και φεύγω;
 
Όλες τις παραπάνω -καταιγιστικές- ερωτήσεις μάς τις κάνετε κάθε φορά που η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τα ηλεκτρικά. Για να σας τις απαντήσουμε λοιπόν πιο παραστατικά, παρακάτω παραθέτουμε τις δικές μας οδηγικές εμπειρίες από μια κλασική διαδρομή, το «Αθήνα - Θεσσαλονίκη». Μια διαδρομή 500 χιλιομέτρων που την γνωρίζετε καλά και την έχετε κάνει με το αυτοκίνητό σας…
 
Για το ταξίδι μας μάλιστα επιλέξαμε την ηλεκτρική Ford Mustang Mach-E και αυτό επειδή σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα προσθέσαμε ένα ακόμη: μπορείς με ένα «ντεπόζιτο», δηλαδή με την μπαταρία  στο 100%, να φτάσεις Θεσσαλονίκη; Και αν ναι, πώς πρέπει να οδηγείς; Ακολουθούν οι απαντήσεις.


Παρέα μας στο οδοιπορικό προς την συμπρωτεύουσα ήταν το Ford Puma με τον 1,0 EcoBoost των 155 ίππων και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Παρέα μας στο οδοιπορικό προς την συμπρωτεύουσα ήταν το Ford Puma με τον 1,0 EcoBoost των 155 ίππων και το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Παρέα με την Ford Mustang Mach-E των 98 kWh (και... το Ford Puma)

Η Mustang Mach-E είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Ford (διαβάστε αναλυτικά όλες τις δοκιμές και ειδήσεις για το μοντέλο εδώ) και ξεχωρίζει σε σχέση με τον ανταγωνισμό επειδή διαθέτει μεγάλη μπαταρία (συνολική χωρητικότητα 98,8 kWh, ωφέλιμη 88 kWh) που υπόσχεται αυτονομία από 440 έως 610 χιλιόμετρα (έκδοση Long Range). Για αυτόν ακριβώς το λόγο την επιλέξαμε, για να δούμε δηλαδή κατά πόσο με μία φόρτιση μπορεί να «βγάλει» την κλασική διαδρομή των 500+ χιλιομέτρων.
 
Μαζί μας, όμως, είχαμε και ως «βοηθό» το Puma, το δημοφιλές SUV πόλης της Ford, στην έκδοση με τον 1.000άρη κινητήρα EcoBoost των 155 ίππων. Ο λόγος αυτής της επιλογής; Μα, επειδή ο εν λόγω  κινητήρας είναι ο πιο ισχυρός 1.000άρης και στη δοκιμή του AutoΤρίτη (διαβάστε αναλυτικά εδώ) έχει ξεχωρίσει τόσο με τις επιδόσεις, όσο και την οικονομία καυσίμου, χάρη στο ήπια υβριδικό του σύστημα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto