Το Yaris του Τanak.

Tanak πρώτος, Ogier για πρωτάθλημα

2.486 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2018)

Mια ανάσα από το να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται ο Ogier παρά το γεγονός ότι ο Tanak είναι χωρίς αντίπαλο στην κορυφή μετά το τέλος της δεύτερης μέρας. Δείτε τι έγινε.

Πρωταθλητή φαίνεται πως έβγαλε το τέλος της δεύτερης μέρας του ράλι Αυστραλίας, αφού ο Ogier έχει γραπώσει με το ένα χέρι το έκτο πρωτάθλημα της καριέρας του και θα χρειαστεί να έρθουν τα πάνω κάτω για να μην πανηγυρίσει αύριο πάνω στην οροφή του Fiesta.

Στην κορυφή της κατάταξης μετά το τέλος της δεύτερης μέρας ωστόσο δεν είναι ο Γάλλος οδηγός αλλά ο Eσθονός Οtt Tanak με το Toyota Υaris που από την πρώτη στιγμή πάτησε το πόδι του στο γκάζι, πέρασε και τον Latvala, αφήνοντας τον πίσω 21,9 δευτερόλεπτα, και πήρε συνολικά τις έξι από τις δέκα ειδικές διαδρομές. Με τον Latvala, όπως είπαμε, να περιορίζεται στην δεύτερη θέση, η Τοyota έχει κάνει το 1-2 και έχει σχεδόν «κλειδώσει» το πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Τρίτος με διαφορά 4,4 δευτερολέπτων είναι ο Paddon, ενώ στην 4η και 5η θέση παλευουν ο Οstberg με τον Lappi.
 
O Ogier βρίσκεται στην 6η θέση, οδηγώντας πολύ συνετά και έχοντας αποκλειστικό στόχο να βρεθεί μπροστά από τον Neuville. Όντως, με τον Bέλγο όγδοο και με την διαφορά μεταξύ τους να είναι λίγο κάτω από το λεπτό, ο Neuville χρειάζεται ένα θαύμα για να είναι αυτός που θα πανηγυρίσει στο τέλος τοπρωτάθλημα οδηγών. Ανάμεσα σε Ogier και Neuville βρίσκεται ο Evans με το άλλο Fiesta ενώ την δέκάδα κλείνουν οι Suninen και Breen στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Η τελευταία μέρα αύριο αποτελείται από έξι ειδικές συμπεριλαμβανομένου και του Power Stage ενώ η αναφορά κάνει λόγο πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες βροχής.

Toyota
test center