Θα βασίζεται στην ΜQB A2 πλατφόρμα του VW Group.

Tο όνομα του μοντέλου ήταν έτοιμο για να ανακοινωθεί εδώ και κάμποσο καιρό, ωστόσο η μάρκα θέλησε να καθυστερήσει την ανακοίνωση του.

H τιμή του θα ξεκινάει λίγο πιο πάνω από 22.000 ευρώ.

Tarraco το νέο μεγάλο SUV της SEAT

5.885 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2018)

Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco; Δείτε ποιο είναι τελικά το όνομα του νέου μεγάλου SUV της SEAT. Mάθετε τις πρώτες πληροφορίες για το νέο μοντέλο και τις πρώτες εκτιμήσεις για την τιμή του.

Το όνομα για το νέο της μεγάλο SUV που ετοιμάζει να λανσάρει μέσα στο 2018 ανακοίνωσε η SEAT μετά από μια πολύμηνη διαδικασία ψηφοφορίας ανάμεσα σε 4 υποψήφιες ονομασίες.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο CEO της ισπανικής μάρκας στην περσινή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είχε ανακοινώσει πως το όνομα του νέου μοντέλου θα τεθεί σε ψηφοφορία και κάλεσε το κοινό να επιλέξει τελικά ανάμεσα στα ονόματα: Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco. H όλη διαδικασία συγκέντρωσε  συνολικά 133.332 προτάσεις από 106 χώρες και υποβλήθηκαν 10.130 διαφορετικές ονομασίες εμπνευσμένες από την Ισπανική γεωγραφία και κουλτούρα με το όνομα που επικρατεί να είναι το Tarraco, η αρχαία ονομασία της πόλης Τarragona που βρίσκεται στην Καταλονία.
 
Πηγές πάντως μέσα από το στρατόπεδο της SEAT ανέφεραν πως το όνομα του μοντέλου ήταν έτοιμο για να ανακοινωθεί εδώ και κάμποσο καιρό, ωστόσο η μάρκα θέλησε να καθυστερήσει την ανακοίνωση του λόγων των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Καταλονία γύρω από το ζήτημα της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία.

Τι άλλο μαθαίνουμε όμως για το νέο μοντέλο; Σύμφωνα με πληροφορίες, θα βασίζεται στην ΜQB A2 πλατφόρμα του VW Group που χρησιμοποιεί και το Τiguan Allspace και θα διατίθεται τόσο σε 5θέσια όσο και σε 7θέσια διάταξη, αποτελώντας μάλιστα το πιο μεγάλο μοντέλο στην γκάμα της ισπανικής εταιρείας. Τέλος, μαθαίνουμε πως στις πιο υψηλές εκδόσεις θα προσφέρεται σύστημα τετρακίνησης ενώ θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε αυτόματο και χειροκίνητο κιβώτιο ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή του θα ξεκινάει λίγο πιο πάνω από αυτή του Skoda Kodiaq που ξεκινά από 22.000 ευρώ στην βενζίνη.

Σας αρέσει το όνομα ή θα προτιμούσατε κάποιο άλλο;
 

Mercedes
moto