Οι Mercedes EQS και Vision EQS μαζί.

Το ολόσωμο καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Πιθανότατα το μήκος της EQS να φτάνει τα 5.295 χιλιοστά.

Teaser της Mercedes EQS

3.748 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2020)

Εικόνες teaser της νέας Mercedes EQS παρουσίασε επίσημα η γερμανική μάρκα, παραθέτοντας το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο μαζί με τη Vision EQS που αποτέλεσε τον πρόγονο της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της.


Όπως μπορούμε να δούμε από τις εικόνες, ο αντίπαλος του Tesla Model S, είναι προφανές πως έχει αλλάξει κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που είδαμε αρχικά στην Vision EQS. Το ολόσωμο καμουφλάζ δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, όμως φαίνεται πως τα φωτιστικά σώματα της EQS μοιάζουν με αυτά της νέας EQC, του ηλεκτρικού SUV που παρουσίασε νωρίτερα η Mercedes.
 
Από κει και πέρα οι διαστάσεις του μοντέλου παραγωγής σε σχέση με αυτές του πρωτότυπου δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν δραματικά, έτσι πιθανότατα το μήκος της EQS να φτάνει τα 5.295 χιλιοστά, όντας κατά 24 χιλιοστά μεγαλύτερη από την S-Class με μακρύ μεταξόνιο. Πέραν του εξωτερικού, διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν και στο εσωτερικό.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης της EQS είναι το ίδιο με αυτό της Vision EQS, τότε αυτό θα αποτελείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) σε συνδυασμό με μια μπαταρία χωρητικότητας 100kWh που είναι τοποθετημένη στο κέντρο, με την ισχύ να φτάνει τα 476 άλογα και την ροπή τα 760 Nm. Tο 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα με την μέγιστη τελική ταχύτητα να ορίζεται στα 200 χλμ./ώρα. Όσον αφορά στην αυτονομία, θα μπορεί να κινηθεί ηλεκτρικά για 700 χλμ. (σύμφωνα με τα τεστ του WLTP), ενώ η φόρτιση έως το 80% θα χρειάζεται λιγότερο από 20 λεπτά με πηγή 350 Kw.
 
Φυσικά δεν αποκλείεται οι παραπάνω αριθμοί να είναι διαφορετικοί, ωστόσο αυτό θα φανεί όταν η Mercedes προχωρήσει στην επίσημη αποκάλυψη της EQS.

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto