Mercedes Hyperscreen: Όλο το ταμπλό οθόνη!
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes Hyperscreen: Όλο το ταμπλό οθόνη!

57.369 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Mercedes φέρνει ξανά επανάσταση με το νέο σύστημα infotainment MBUX και την ολοκαίνουρια οθόνη Hyperscreen που καλύπτει όλο το ταμπλό, ενώ χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να «μάθει» τις συνήθειες του χρήστη.

Από το 2018 η Mercedes-Benz έχει εξοπλίσει τα μοντέλα της με το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Το προηγμένο αυτό σύστημα προσφέρει μία σειρά από καινοτομίες και δυνατότητες (διαισθητικό χειρισμό, φωνητική αλληλεπίδραση) για να διευκολύνει τον οδηγό, εξασφαλίζοντας μια ανώτερη οδηγική εμπειρία.

Η ενιαία υπερ-οθόνη περιβάλλεται από συνεχές μπροστινό πλαστικό πλαίσιο, χρωματισμένο με τρία στρώματα «Silver Shadow».

Η ενιαία υπερ-οθόνη περιβάλλεται από συνεχές μπροστινό πλαστικό πλαίσιο, χρωματισμένο με τρία στρώματα «Silver Shadow».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Η νέα γενιά του MBUX αποκαλύφθηκε αρχικά στην CES 2021, την μεγαλύτερη τεχνολογική Έκθεση στον κόσμο, όπου η Mercedes παρουσίασε επισήμως την MBUX Hyperscreen. Πρόκειται για την νέα ενιαία υπέρ-οθόνη της γερμανικής μάρκας, η οποία εκτείνεται σχεδόν σε όλο το μήκος του ταμπλό, θυμίζοντας... κινηματογράφο! 

Τρεις οθόνες ενσωματώνονται σε μία υπέρ-οθόνη

Είναι σαφές πως σε επίπεδο design η MBUX Hyperscreen δημιουργεί νέους ορίζοντες high-tech σχεδιασμού. Τρεις ξεχωριστές οθόνες (πίνακας οργάνων, κεντρική, συνοδηγού) συγχωνεύονται και δημιουργούν μία ενιαία καμπύλη υπέρ-οθόνη. Αυτή περιβάλλεται από συνεχές μπροστινό πλαστικό πλαίσιο, χρωματισμένο με τρία στρώματα «Silver Shadow» προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλή ποιότητα ευκρίνειας και «καθαρότητας». 

Εξίσου σημαντικό ρόλο για την διαισθητική και εύκολη χρήση παίζει και η τεχνολογία OLED, την οποία εντοπίζουμε σε όλο το εύρος της υπέρ-οθόνης. Τα μεμονωμένα σημεία της εικόνας είναι αυτόφωτα και μόνο τα τμήματα pixel που έχουμε ενεργοποιήσει ακτινοβολούν με υψηλή φωτεινότητα OLED. Τα υπόλοιπα μένουν σε βαθύ μαύρο χρώμα, ώστε να δημιουργείται έντονη αντίθεση, ανεξάρτητα από την γωνία προβολής και τον εσωτερικό φωτισμό στο αυτοκίνητο. 

Μια επιπλέον πρωτοποριακή σχεδιαστική επιλογή είναι ο εγκατεστημένος φωτισμός στο κάτω μέρος, μέσω του οποίου η MBUX Hyperscreen φαίνεται πως... αιωρείται. Το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα ολοκληρώνουν οι αεραγωγοί του κλιματισμού, που κάνουν το απαραίτητο «πάντρεμα» του κλασικού με την ψηφιακή πραγματικότητα.

Όλα τα γραφικά έχουν επένδυση χρώματος μπλε/πορτοκαλί. Κάθε πληροφορία σχετική με το αυτοκίνητο (π.χ. ανάκτηση ενέργειας, ώθηση) απεικονίζεται με φουτουριστικό τρόπο. Ειδικά για να απεικονιστούν οι δυνάμεις G-Force, υπάρχει στον πίνακα μπροστά από τον οδηγό ένα αντικείμενο σε σχήμα ιπτάμενου δίσκου που κινείται μέσα σε ένα ψηφιακό πλαίσιο και ακολουθεί τη βαρύτητα!
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto